Dag 19

Apache Trail

We zijn bijna op onze eindbestemming aangekomen. Nog twee dagen reizen en dan zijn we in Pasadena.
Vanochtend op tijd vertrokken uit ons mooie hotel in Sedona. In plaats van de korte route naar Scottsdale, stond vandaag de Apache Trail op het programma.

De Apache Trail was oorspronkelijk een weg door het Superstition gebergte waar de Apache indianen gebruik van maakten. Later werd deze weg gebruikt om met postkoetsen door het gebergte te rijden.

Vandaag de dag is nog steeds een deel van deze route onverhard. Met de auto is het goed te doen, maar af en toe is de weg smal, stijl of bochtig. Je voelt af en toe dat de auto een beetje wegglijdt door het zand en als je een beetje flink gas geeft willen de wielen wel eens doordraaien. Aan het eind van de rit zit de auto flink onder het zand.

Je ziet tijdens deze rit goed dat je in Arizona bent. Langs de weg staan cactussen in alle soorten en maten. Het hangt er vanaf in welke richting je de trail rijdt. In ons geval was de weg snel onverhard en kwamen we aan het eind in een Ghosttown terecht. Als je vanuit Phoenix begint dan eindig je juist met het onverharde deel.

Door deze route te volgen, duurde de rit wel langer, maar het was de extra tijd meer dan waard.

Morgen hebben we weer een lange rit van zo'n 6 uur voor de boeg en valt er onderweg niet zoveel te beleven.