Dag 10

Arches NP - Moab

Vanochtend vroeg uit Vernal vertrokken richting Moab waar we twee dagen zullen verblijven. Eerst even bij Shell getankt voor $ 2.669 per gallon. Met huidige koers van $ 1.20 per euro is dat € 2.244 per gallon en een gallon is 3.785 liter zodat je dus € 0.592 per liter benzine betaalt.
Vanuit Utah, zijn we via Colorado weer Utah binnengereden richting Moab.

Bij Moab liggen 2 Nationale Parken dicht bij elkaar. Omdat Arches op de route lag hebben we er voor gekozen die als eerste te bezoeken.
Als het goed is hoef je niet te vragen wat arches zijn. Iedereen die wel eens bij de McDonalds langsgaat, ziet daar het logo. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het geen letter M, maar zijn het twee gouden bogen.
Het park waar wij vandaag dus waren, heeft zijn naam te danken aan de vele bogen die in de rotsen overgebleven zijn, nadat het zachtere gesteente door erosie is verdwenen.
Zoals je op de foto's kunt zien, levert dat schitterende beelden op. Bij een aantal arches, kun je lekker klimmen en klauteren terwijl je voor een aantal andere een flink eind moet lopen. Met temperaturen rond de 33 graden Celcius betekent dat flink afzien. Daarom wordt er aan het begin geadviseerd om voldoende water mee te nemen.
Morgen gaan we het andere park bezoeken.