Dag 14

Black Canyon of the Gunnison NP

Na een lekker rustig dagje konden we er vandaag weer tegenaan. De rit naar het volgende park was niet zo lang in onze beleving en naar Amerikaanse maatstaven.
Rond 11 uur kwamen we aan bij de zuidkant van het park Black Canyon of the Gunnison (rode stipjes op de foto). Dit is niet zo'n groot nationaal park en omdat het maar 1 ingang/uitgang heeft, zijn we ook hier eerst weer naar het einde gereden. Daar hebben we een wandeling van ongeveer een uur gemaakt met schitterende uitzichten op zowel de canyon (kloof) als ook de andere kant.
Na deze wandeling langzaam naar het bezoekerscentrum teruggegaan waarbij we onderweg een aantal korte wandelingetjes (500m) gemaakt hebben om de canyon van dichterbij te bekijken. Op sommige plekken was het windstil terwijl je op andere plekken uit je vestje waaide. Bij het bezoekercentrum nog een zwaardere wandeling gedaan waarbij we een flink stuk gedaald zijn. Je kon daarbij de eerste verkleuring van de bomen van dichtbij zien en ook ruiken.
Tenslotte hebben we nog een zijweg genomen waarbij we uiteindelijk bij de rivier de Gunnison uitkwamen.
Vanaf het park was het nog een flink stuk rijden naar het plekje Gunnison, waar we bij restaurant The Gunnisack zijn gaan eten. Van buiten leek het niet zo aantrekkelijk, maar binnen was het gezellig en hebben we lekker gegeten.