Dag 11

Canyonlands NP Moab

Vandaag hebben we Canyonlands National Park bij Moab bezocht. Naast het verhaal over het park, ook wat extra info over een ander belangrijk ding namelijk: Eten ????
's Ochtends beginnen we met (indien mogelijk) met een stevig ontbijt. Omdat ons hotel geen ontbijtmogelijkheid heeft en het gelukkig naast ons favoriete restaurant ligt, zijn we naar Denny's gegaan. (menu kun je bekijken https://www.dennys.com/assets/files/Dennys-Menu.pdf?v=2.0.17.211)

Edwin koos voor zijn all time favorite (al 22 jaar) namelijk Moons over my Hammy en Hennie ging vandaag voor de Sticky Bun Pancake (alleen de pancakes).

Tijdens het hiken (wandelen) verlies je op deze hoogte (1800m) en met deze temperaturen (30°-36°C) veel vocht. Dus gaan er liters water mee en tijdens een wandeling van een uurtje gaat er al gauw een liter per persoon doorheen. Tussendoor eten we af en toe wat zoutjes met (Edwin) of zonder (Hennie) easy cheese. Door het stevige ontbijt en de zoutjes tussendoor, kunnen we het makkelijk uithouden tot het diner.
Vanavond weer naar Denny's gegaan, dit keer gekozen voor de Cranberry Apple Chicken Salad, maar de Bourbon Chicken Skillet is ook een echte aanrader.
Omdat de toetjes er altijd bij inschieten, gaan we de volgende keer voor één of meerdere voorgerechten en een toetje en slaan we het hoofdgerecht maar over.

Over naar het nationale park Canyonlands. Het park lag iets verder bij ons hotel vandaan in vergelijking met de Arches, maar met de grote afstanden die we af en toe afleggen, was dit een eitje.

Net zoals bij alle nationale parken, kregen we bij de ingang van Canyonlands een kaart en een infokrantje. Canyonlands is in 3 delen verdeeld, waarbij Island in the Sky het makkelijkst toegankelijk is. Er lopen 2 rivieren door/langs het park namelijk de Green River en de Colorado River. De Green River vloeit uiteindelijk over in de Colorado River die daarna verder gaat richting Grand Canyon (zo'n 5 uur rijden hier vandaan).
In tegenstelling tot de Grand Canyon, zijn hier geen hekken geplaatst waardoor je dicht naar de rand van de canyons kunt lopen. Helaas kunnen we de hoogte niet duidelijk op de foto laten zien. Een van de foto's die we recht naar beneden hebben genomen, lijkt alsof er geen hoogteverschil is (niet bij het verslag gevoegd).
Een groot aantal van de wandelingen in Canyonsland zijn erg lang en meestal lopen ze ook niet rond. Wat je heen gaat, moet je dus ook weer terug. Omdat wij zoveel mogelijk punten wilden bezoeken, hebben we dus voor de kortere wandelingen gekozen. Met deze hitte vonden we ze lang genoeg. Na iedere wandeling waren we blij dat we weer in de auto met airco konden stappen.
Morgen staat er een korte rit op het programma en waarschijnlijk nog even bij Arches NP langs voor een stukje waar we gisteren niet aan toe gekomen waren.