Dag 6

Een bisondere dag

Eigenlijk hebben we vandaag niets te vertellen. Wat we ook proberen te beschrijven of via foto of video willen laten zien, doet te kort aan hoe het in het echt is.
De hoofdweg in Yellowstone is in de vorm van een 8. Wij zitten in Canyon Village eigenlijk precies in het midden van die 8. Vandaag hebben we de bovenkant van de 8 gereden. Tijdens de rit kom je lang diverse mooie plekken, waar je even rustig kunt kijken en/of wandelen. Meestal zijn dit korte bezoekjes zoals bijvoorbeeld de Frying Pan Spring, waar het water borrelt alsof je friet in de frituurpan gooit. Deze kleine bezoekjes kun je zien als een amuse of voorgerecht. Op het moment dat je bij Mammoth Hot Springs aankomt, dan vallen die eigenlijk een beetje in het niet. Het opvallende van Mammoth Hot Springs is dat het ineens een totaal andere wereld is. Waar alles eerst groen en rotsig was, kom je ineens in een kleurrijke omgeving met warme bronnen waarin algen en micro-organismen leven, maar waar de bomen verkalkt zijn en het gras bedolven onder de veelal witte kalk. Het water stroomt uit de bronnen en loopt soms via trapjes naar beneden. Als je zou zeggen dat het door een kunstenaar gemaakt is, dan zou je het ook geloven. Als je dan bedenkt dat het hier per seizoen er anders uitziet, dan zou je willen dat je in de buurt van Yellowstone woonde.
Het enige nadeel van deze warme bronnen is dat er vaak zwavel en andere gassen vrijkomen, waardoor de walm van rotte eieren, af en toe je neus ingeblazen wordt. Dus opfrissen in deze bronnen zal niet lukken en de temperatuur is ook te hoog. Ook dit jaar zijn er weer dodelijke ongevallen geweest van mensen die in het water terecht gekomen zijn.
Iemand in de kerk had aangeraden om naar Lamar Valley te gaan. Onderweg kwamen we nog langs een waterval, waar ook een Nederlands spreken stel tegenkwamen. Een klein stukje verderop, ging er een onverharde weg de bergen in. Omdat we beren wilden zien, namen we deze weg en kwam het stel achter ons aan (die wilden ook wel een beer zien). We dachten een beer te spotten, maar het bleek een Bison te zijn. Toch ook wel bisonder, behalve voor dat andere koppel want die hadden gisteren een paar honderd bisons gespot. Toen we de kaart erbij pakten bleek dat in Lamar Valley te zijn.
Daar aangekomen, werden we al snel verwelkomd door een kudde bisons. Ze trekken zich van niets en niemand iets aan, nemen een stofbad en steken op hun gemak de weg over.
Op de weg terug, nog bij Roosevelt Tower Falls gestopt en naar de rivier beneden gelopen.
Na een lange enerverende dag, uiteindelijk weer bij ons verblijf aangekomen. Morgen gaan we de onderkant van de 8 bekijken.
De video’s volgen later als we een betere internetverbinding hebben.