Dag 20

Eindbestemming Pasadena

Voor vandaag stond een lange rit van iets meer dan 600km op het programma. Bij het hotel zat geen ontbijt inbegrepen dus was het idee om vroeg te beginnen aan de rit en dan onderweg ergens te ontbijten.
Iets na 8 uur gingen we op pad en tegen de verwachting in was er bij het vertrek vanuit Scottsdale weinig verkeer.

Ze hebben hier een carpool strook bij een aantal steden. Hiervan kun je gebruik maken als er 2 of meer mensen in de auto zitten. Wij konden dus gebruik maken van die strook en zodoende snel langs Phoenix rijden. Na ongeveer 45 minuten zijn we bij een Denny's gestopt voor het ontbijt.

Na het onbijt snel weer verder want we hadden nog flink wat kilometers voor de boeg. Het grootste deel van de rit reden we over de Interstate 10. Vlak voor we Californië binnenreden, hebben we nog even in Arizona getankt. Het verschil in brandstofprijs is 70 dollarcent per gallon dus daar konden we nog even wat besparen.

Omdat we om de anderhalf uur wisselden van bestuurder, wilden we rond half één even stoppen voor een milkshake. We zochten in de Tomtom een Johnny Rockets op (hebben ze heerlijke shakes) en verlieten even de snelweg. Het eerste probleem waar we tegenaanliepen was dat een kruising was afgesloten. Daardoor moesten we een stukje omrijden. Uiteindelijk kwamen we op het adres aan, maar konden nergens de Johnny Rockets vinden. Met behulp van een beetje internetverbinding en google kwamen we er achter dat de zaak permanent gesloten is. Dus helaas geen milkshake.

Daarna maar weer vol goede moed verder. Vanuit Nederland hadden we het verzoek gekregen om bij een Outlet center eventueel een paar All Star schoenen mee te nemen. Omdat er ineens een Outlet aan onze rechterhand verscheen, hebben we zo snel mogelijk de snelweg verlaten en de Calvin Klein (spijkerbroeken voor Ed) en de Converse winkel bezocht. De gewenste schoenen waren aanwezig en voor een leuke prijs. Omdat studenten 10% korting konden krijgen, vroegen we dat aan de cassiere. Die wist echter niet hoe dat werkte en riep haar bazin erbij. Die vertelde dat het die korting niet geldig was voor de schoenen die wij kochten, maar liet wel even aan de cassiere zien hoe ze het in moest voeren. Helaas lukte het daarna niet om het ongedaan te maken, dus dan toch maar 10% korting.

Na deze onderbreking snel doorgereden naar Pasadena waar we ook weer gebruik konden maken van de carpoolstrook. Rond 17:00 kwamen we bij het appartement van Dirk-Jan aan. Het was leuk om te zien waar hij woont. Na een rondleiding door zijn appartement zijn we naar ons hotel gegaan.
Tenslotte zijn we samen met Dirk-Jan en Tanvi naar een hamburger restaurant gegaan waar je zelf je burger kon samenstellen. Het is even puzzelen vanwege de grote keuze, maar het resultaat mocht er zijn.

De komende dagen zullen we hier in Pasadena en omstreken doorbrengen. Het kan zijn dat we niet iedere dag een verslag maken, maar dat hangt er vanaf hoeveel we te vertellen hebben.