Dag 16

Mesa Verde National Park 2

Vandaag was de laatste dag in Colorado. We hebben daarom nog uitgebreid de tijd genomen om rond te wandelen in Mesa Verde NP. Op weg naar de eerste wandeling, zagen we een bobcat (lynx) de weg oversteken. Eerst hebben we de wandeling naar The Step House gedaan. Je kunt daar van dichtbij het bouwwerk van de Native Americans bekijken. Er staat een ranger bij om te voorkomen dat mensen er met hun vingers aanzitten. Nadat we dit rondje gelopen hadden, zijn we nog de Nordenskiöld route gaan lopen.

Terug op de parkeerplaats, hebben we een ranger gevraagd wat nog een mooie wandeling zou zijn. Hij raadde ons aan om de Petroglyph Point Trail te doen. Daar aangekomen, bleek dat het best een inspannende wandeling van ongeveer 2 uur was. Toch vol goede moed en een fles vol water op pad gegaan. Al snel bleek dit een vrij avontuurlijke wandeling te zijn die ons een beeld gaf hoe ze 800 jaar geleden naar de bouwwerken gelopen zouden kunnen hebben. Af en toe een steile afdaling met lastige stukjes, dan weer gevolgd door een smalle kloof of een flinke klauterpartij. Het einde van de trail loopt bovenlangs en is een stuk makkelijker te lopen.
Na deze wandeling zijn we op weg gegaan naar onze volgende slaapplaats.

Terwijl we onderweg waren, zagen we rechts van ons een soort van gordijn van regen. Even later moesten we rechts af en na een aantal minuten reden we dwars door dit gordijn heen. Het regende zo hard dat een aantal auto's stil langs de weg ging staan. Wij reden met een gangetje van ongeveer 20 km/u door, maar het zicht was minimaal.

Onderweg kwamen we nog langs het Four Corners Monument waar de staten Utah, Arizona, New Mexico en Colorado bij elkaar komen. Hier natuurlijk even een foto gemaakt want het gebeurt niet iedere dag dat je in een paar tellen van de ene staat naar de andere reist en dat dus 4 keer.

Na het bezoek aan het monument zijn we verder gegaan naar Monument Valley, waar we voor morgenochtend de zonsopgangtour geboekt hebben. Dat betekend dus om 5 uur op staan dus nu lekker slapen aan deze kant van de oceaan.