Dag 15

Mesa Verde National Park

Vannacht hebben we niet zo goed geslapen omdat we bang waren dat we het zouden verslapen. Rond 12:00 zouden we in Telluride moeten zijn om daar Dirk-Jan op te pikken. Ook hij moest vanochtend vroeg op om van Los Angeles met een tussenstop in Denver naar Telluride te vliegen.
We waren iets meer dan een uur te vroeg op het vliegveld, maar konden daar rustig wachten op het vliegtuigje waarmee DJ zou komen. Rond 12:10 landde het vliegtuig en na even een rondje gereden te hebben stond hij een paar minuutjes later voor onze neus.
Even bij het tankstation in Telluride een snelle hap gedaan en daarna op weg gegaan naar Mesa Verde National Park. Mesa betekent tafel en in het geval van bergen, wordt er een platte berg mee bedoeld. Hoewel er genoeg bomen etc te zien zijn, gaat het bij Mesa Verde toch vooral om de eeuwenoude bouwwerken van indianenstammen. Er zijn een aantal ruines bovenop de Mesa, maar er zijn er ook een aantal die onder stukken rots gebouwd zijn. Deze bouwwerken in de rotsen stammen uit de jaren 1200-1300 na Chr. Als je het op een foto ziet lijkt het alsof het miniatuurwerkjes zijn. We hebben echter de Cliff Palace Tour gedaan, waarbij je onder begeleiding en uitleg van een ranger, langs het bouwerk loopt. Bijzonder dat zoiets er na 800 jaar nog steeds staat.