Dag 17

Monument Valley

Voor vanochtend hadden we een tour geboekt om Monument Valley bij zonsopkomst te zien. De tijd van vertrek was 5:25 dus moesten we op tijd op staan. Dirk-Jan had zijn wekker gezet, maar om 3 uur in plaats van 5 uur. Gelukkig konden we nog 2 uur proberen te slapen. Om 5 uur waren we weer wakker en 10 minuten later zaten we startklaar bij het zwembad om opgepikt te worden. Terwijl we zaten te wachten, zag Dirk-Jan dat het een avondtour was ipv de ochtendtour. Snel naar de receptie gegaan en de tour aan laten passen. De ochtendtour vertrok echter pas om 6:15 dus hadden we nog langer kunnen slapen.
Aangekomen in Monument Valley duurde het ongeveer een half uur voor de zon opkwam. Langzaam maar zeker werd het steeds lichter en om 7:04 liet de zon zich voor het eerst boven de horizon zien. Mooi om te beleven, maar lastig om op de gevoelige plaat vast te leggen.
Ongeveer een kwartier later ging de tour verder naar een paar punten die ook op de 17 mile rondrit liggen. Hierbij ging het vooral om de kraampjes die bij de stops stonden waar de Native Americans (de correcte naam voor Indianen) hun handgemaakte zilverwerk en andere producted verkopen.
2 jaar geleden hadden we niet genoeg cash om een armband te kopen die Hennie heel mooi vond. Deze keer had Edwin voor genoeg cash gezorgd en heeft Hennie een verlaat verjaardagscadeau gekregen.

De tour op zich stelde niet veel voor en zouden we een volgende keer niet doen. Het enige voordeel was dat we niet met onze huurauto over de onverharde en op sommige plekken slechte weg hoefden te rijden.

Tijdens de tour zagen we een wandeling die om 1 van de monumenten liep en we namen ons voor om na het ontbijt die wandeling te gaan doen. De wandeling kon tussen de 1 en 3 uur duren en er werd geadviseerd om voldoende drinken mee te nemen. Het einde zou lastig zijn omdat je dan via het losse zand naar boven moest zien te komen. Uiteindelijk hebben we er 1:45 over gedaan en dat vonden we best netjes.

Na de wandeling zijn we richting ons volgende adres in Sedona gereden. Morgen zullen we de foto's van ons uitzicht in Sedona laten zien. Jullie zijn vast al jaloers op het uitzicht zoals we in Monument Valley hadden.