Dag 3

Mount Hood

Na een rustige zondag en morgen een dag van reizen, vandaag een actieve dag gehad. Vanochtend rond 5:00 wakker geworden en na een stevig ontbijt om ongeveer 9:00 op pad gegaan. We mochten de auto van onze gastheer lenen en zijn zo samen richting Mount Hood gereden.
Via Damascus en het gehucht Boring kwamen we onderweg langs een watervalletje waar we bij gestopt zijn om even wat rond te kijken. Al snel weer verder gegaan richting Timberline Lodge waar we de auto geparkeerd hebben om vanaf daar verder te voet een stuk van Mount Hood op te lopen. Ons doel was het gebouw halverwege bij de skilift. Na een flinke inspanning bereikten we ons doel. Op dat punt konden we ook de gletsjer oversteken. Op de gletsjer stonden 3 mannen en Edwin bood aan een foto te maken. Daarna maakten ze een foto van ons en gingen zij met de lift naar beneden.
Na de inspannende klim was het naar beneden lopen eigenlijk een makkie. Halverwege werd er vanuit de skilift naar ons geroepen. Zaten 2 van de drie mannen in de lift op weg omhoog en ze vroegen of wij een setje autosleutels gevonden hadden. Helaas voor hun was dat niet het geval.
Terug bij de Timberline Lodge bleek er een jaarlijks muziek festival te zijn en was het inmiddels flink druk geworden.
We hebben even geluisterd voor we de reis om Mount Hood vervolgden. In de buurt van de Bonneville dam zagen we grote rookpluimen. In deze omgeveing woedt een flinke bosbrand en naast de rook die we zagen, konden we hier ook de brandlucht ruiken.
Misschien vliegen we morgen over de brand en kunnen we zien hoe groot die is en hoeveel schade er aangericht is. En dat doordat een paar kinderen waarschijnlijk wat vuurwerk afgestoken hebben.