Dag 5

Naar Yellowstone

We beginnen nu echt in het normale ritme te komen. Vanochtend waren we rond 7:00 wakker. Op ons gemak ons opgefrist en de koffers weer ingepakt. Rond 8:15 de auto weer volgeladen en naar Denny’s gegaan voor Moons over my Hammy met een grote jus d’orange. Nog even een boodschap gedaan en toen snel op weg gegaan. De rit van vandaag zou ongeveer 6:30 uur gaan duren dus geen getreuzel.

Er wordt vaak geklaagd over de kwaliteit van het Amerikaanse wegdek. Dat viel vandaag erg mee. Er waren hele stukken met nieuw asfalt en op een aantal plekken waren ze bezig met onderhoud aan de weg. De route ging vandaag door 4 staten Utah, Idaho, Montana en Wyoming.
Rond 15:00 kwamen we aan bij Yellowstone National Park, maar stond er nog steeds een uur rijden op de Tomtom. Dat uur werd steeds langer omdat we onderweg een aantal bezienswaardigheden tegenkwamen.
Het begon met een bron waar het water opborrelde. Daarna kwamen we bij de Gibbons waterval waar een aardige meneer wel foto’s van ons wilde maken. Een klein stukje verder kwamen we bij Beryl Spring. Hier heeft het water een temperatuur van rond de 88 °C en wordt door vulcanische gassen (vooral stoom) naar buiten geperst. Tot slot hebben we nog bij de Artists’ Paintpots een rondje van 1.5 km gelopen. Door de verschillende kleuren lijkt het alsof je naar een hoeveelheid verfpotten kijkt. Een klein stukje verderop kwamen we nog een modderpoel tegen die lekker aan het pruttelen was.
Omdat het onderhand tijd werd om naar ons verblijf te gaan, zijn we vanaf hier maar snel doorgereden naar de Canyon Lodge.

Bij de videos staan 2 filmpjes.