Dag 7

Old Faithful

Vanmorgen waren we vroeg wakker en na het ontbijt en even internetten zijn we snel op pad gegaan.
De eerste 2 dagen hadden we Virginia Cascades overgeslagen dus het werd wel tijd om daar vandaag even langs te rijden.
Daarna snel doorgereden naar Norris Geyser Basin om de eerste geisers van deze dag te zien. De Steamboat Geyser spuugt een grote hoeveelheid stoom de lucht in. De laatste activiteit van deze geyser was in september 2014. Vandaag was de Steamboat ook niet wakker te krijgen. Verder zie je in Norris veel stoompluimen uit de vele geysers en soms een kleine uitbarsting.
Om zeker te zijn van een eruptie, moet je naar de Old Faithful. Van de Ouwe Getrouwe weten ze vrij nauwkeurig wanneer die gaat spuiten. Dus vanaf Norris zuidwaarts richting Old Faithful. Onderweg kwamen we langs diverse punten waar we stopten om rond te kijken.
Na een aantal stops hadden we de geisers wel gezien en reden we regelrecht naar Old Faithful. Daar bleek dat het nog zo'n uur zou duren voor de eerstvolgende uitbarsting.
Dus maar even rondgekeken in het bezoekerscentrum.

Als je met google zoekt naar afbeeldingen van Yellowstone is een van de eerste afbeeldingen een foto van water met alle kleuren van de regenboog. Dat punt stond natuurlijk bovenaan onze checklist om te bezoeken. Komen we er in het bezoekerscentrum achter dat we die als eerste zo'n beetje overgeslagen hadden. Dus dan maar weer terug na de eruptie van Old Faithful. Met slechts 2 minuten vertraging kwam de geiser tot leven. Andere geisers in Yellowstone kunnen wel 2 tot 3 keer hoger spuiten (bijv. Steamboat) maar daar kun je soms heel lang op wachten.
Daarna dus weer terug naar Midway Geyser Basin, waar de Grand Prismatic Spring zich bevind. Je kunt er naar toe lopen en foto's maken, maar daarmee heb je niet het uitzicht zoals de afbeeldingen bij Google.
Vanaf waar we stonden, konden we mensen aan de overkant op een hoger gelegen gedeelte zien staan. Hoewel niet aangegeven, kon je dat via de Fairy Falls Trail bereiken. Het uitzicht was echt fantastisch. Weer zo'n punt waar je geen genoeg van kunt krijgen.
Hierna doorgereden naar Grant Village waar we gestopt zijn om te eten. Daarna langs het meer teruggereden naar Canyon Village waar we rond 19:30 bij ons verblijf aankwamen.
Morgen gaan we Yellowstone via de zuidelijke uitgang verlaten.