Dag 4

Salt Lake City

Na 3 nachten en 2 dagen op familiebezoek in Woodburn, kwam er vandaag een einde aan ons verblijf in Oregon. We werden naar het vliegveld van Portland gebracht, waar we om 12:55 aan de vlucht naar Salt Lake City (Utah) begonnen.
De lucht in Portland was ook vandaag niet helder door de vele rook. Bij het opstijgen viel daardoor niet zoveel te zien. Na een paar minuten vliegen, verscheen Mount Hood aan de horizon.
De vlucht ging sneller dan verwacht en toen we bij Salt Lake City aankwamen, werd snel duidelijk hoe deze stad aan zijn naam komt. Een enorme zoutvlakte was vanuit het vliegtuig te zien. De afhandeling op het vliegveld ging heel snel en binnen een half uur hadden we onze koffers, huurauto en waren we onderweg.

Salt Lake City is voornamelijk bekend van 2 dingen. Ten eerste zijn er in 2002 de Olympische Winter Spelen gehouden. Ten tweede is het bekend vanwege de Mormonen.

De stad is 170 jaar geleden gesticht door de eerste Europeanen die zich vestigden in het gebied dat nu de staat Utah is. Deze Europeanen waren Mormoonse pioniers die trachtten te ontsnappen aan geloofsvervolging.
Wat Vaticaanstad is voor de katholieken, is Salt Lake City voor de Mormonen. Omdat we op doorreis waren naar Park City, hadden we 1 stop gepland in de stad namelijk het tempel plein (Temple Square).
Temple Square is een gebied van circa 40.000 m² in Salt Lake City. In het gebied liggen onder andere de Salt Lake Temple, Salt Lake Tabernacle, Salt Lake Assembly Hall, het Seagull Monument en twee bezoekerscentra. De tempel kun je niet in, maar het conferentie centrum en de tabernakel mag je wel bezoeken.
We gingen eerst binnen in het conferentie centrum omdat Edwin gehoord had dat ze daar een groot orgel hebben. Bij de ingang werden we opgevangen en op verzoek, werden we naar het orgel gebracht. Dit orgel staat in een ruimte waar 20.000 mensen kunnen plaatsnemen en bestaat uit ongeveer 7000 pijpen. Dit was echter niet het grote orgel, want die staat in de tabernakel. Dus daar zijn we daarna gaan kijken. Hoewel dit orgel aan de buitenkant kleiner lijkt, is het met meer dan 11.500 pijpen toch een stuk groter.
Voor meer info over de mormonen & Salt Lake City kun je op Wikipedia kijken.
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Kerk_van_Jezus_Christus_van_de_Heiligen_der_Laatste_Dagen & https://nl.wikipedia.org/wiki/Salt_Lake_City#Geschiedenis).

Na het bezoek aan Salt Lake City, zijn we snel richting Park City gereden. Hier werden een deel van de Olympische (ski)wedstrijden gehouden en is ook een echte wintersportplaats.
Morgenvroeg gaan we op weg naar Yellowstone. Een rit van meer dan 600km dus dat wordt een lange dag.