Dag 12

Dag 11 - 13 verder naar het NO.

De overtocht naar het vaste land verliep voorspoedig. We hadden vandaag alleen voor het eerst wat motregen en laaghangende bewolking. Of daar ook rookwolken tussen zaten was niet waar te nemen. De weg langs de kust naar Whistler moet bij helder weer fantastisch zijn, dat hebben we helaas moeten missen
Whistler was voor de olympische spelen in 2010 een klein moeilijk te bereiken dorpje met een enkele skilift. Nu is het een moderne met een snelweg verbonden wintersportplaats waar het ook in de zomer vol loopt. We hebben door het voormalige olympisch dorp gelopen en het plein gezien waar de huldigingen hebben plaatsgevonden. Wel een grote tegenstelling met de stadjes die we tot nu toe bezochten.
Zaterdag (12e dag) begon regenachtig (foto 10, 12) maar eindige met een heerlijk warme zon. Dat moest ook haast wel, want de volgende overnachtingsplaats (foto 2,4,5) was Cache Creek in een streek die in British Columbia als het warmste en het droogste te boek staat.
Het was een prachtige rustige weg met veel tussenstops vanwege de geweldige natuur. De camping 'Hat Creek Ranch' bleek ook een soort openluchtmuseum te zijn. Je zag er hoe in de 19e eeuw de ranch als overnachtingsplaats voor de handelsreizigers, bonthandelaren en goudzoekers er uit gezien moet hebben. Wie weet is er hier over twee eeuwen een soortgelijk museum over campinggasten die met nog op benzine rijdende koektrommels zo nodig de toen nog bestaande natuur gingen bekijken.
Zondag, een stralende dag, reden we inderdaad door een erg droge streek richting Clearwater. Weinig bomen en wat er was; meestal zwart van (oude) bosbranden (foto 3, 11).We konden Hwy 24 mijden, die was nog steeds afgesloten vanwege de bosbranden waarvan we op Vancouver Island in de rook zaten. We blijven 2 nachten in Clearwater om een tocht door de bergen te maken. Wilhelmien heeft de berenbel al tijden in haar tasje zitten die mag er morgen eindelijk uit en z'n werk doen.