Dag 18

Dag 18-19 de Rockies verder in

Vrijdagochtend (dag 18) vertrokken naar Banff. Dat ligt 280 km zuidelijker in de Rocky Mountains. De twee plaatsen worden dwars door het National Park verbonden met een prachtige weg die de 'Icefields Parkway' wordt genoemd. Aan die weg liggen alle hoogtepunten van de Rockies. Je begrijpt dat we op 280km nog nooit zo vaak zijn gestopt als die dag. En nog vonden we soms dat er wat meer parkeerplekken bij gemaakt moesten worden. Nagenoeg in elke bocht van de weg hadden we wel foto's willen maken. We hadden geluk met het weer, blauwe lucht met witte wolken. Wat wil een fotograaf nog meer. Prachtige blauw spiegelende meren, wit glinsterende gletsjers, groene glooiende hellingen, ruwe watervallen, ruige bossen en soms een de weg overstekende 'elk' (een enorm hert) in een combinatie om nooit te vergeten.

Zaterdag, het is dat ik door het reisverslag nog weet welke dag het is. We moeten er bijna voor oppassen dat we niet te veel indrukken binnen krijgen. Wat hebben we gisteren ook al weer gedaan/gezien? Is een veel voorkomende vraag die niet alleen te maken heeft met onze leeftijd. Vanuit Banff, waar we drie (koude) nachten blijven, op aanraden van een mede toerist naar een canyon gereden. We liepen daar vaak via stalen loopbruggen diep in de kloof, vlak boven het wilde water en langs stuivende watervallen om ons te vergapen aan al dat moois. De planning om de middag lui door te brengen in de 'hot springs' van Banff is wegens tijdgebrek niet haalbaar gebleken. Dit proberen we later te compenseren in ons eigen Valburgse bad.
Ook op het huidige RVpark geen WiFi (moet je maar niet midden in de natuur willen zitten) Bij de toeristeninfo van Banff gebruik gemaakt van Internet om het vorige verslag te versturen..