Dag 8

Dag 8, 9 en 10 . Het oosten van Vancouver Island.

Na drie nachten Ucluelet aan de westkust van Vancouver Island moesten we voor het grootste deel terug via de zelfde weg naar Campbell River aan de oostkust. Dat we over de zelfde weg reden komt omdat er geen andere mogelijkheid was. Canada is zo onherbergzaam door al die bergen en meren dat er vaak maar een route is waarlangs je kunt rijden. Maar goed dat je op de terugweg altijd weer andere dingen ziet dan op de heenreis. Halverwege bij Port Alberni hebben we een wandeling gemaakt door een bos met enorme oude, dikke en hoge douglas en red cedar bomen. De oudste boom was al 300 jaar oud toen Columbus Amerika ontdekte. ( quizvraag ! )
De volgende dag (9) een indrukwekkende waterval van alle kanten bekeken. Mooie scherpe foto's van het landschap maken zat er niet in. We hoorden dat de 'mist' die we zagen, rook was van bosbranden ergen bij de Rocky Mountains !!
Onderweg werden we weer aangesproken door Canadezen. In het gesprek bleek dat ze familie hadden in Holland. Na verdere genealogische vragen over en weer bleek dat er ergens in de familie iemand was die ook Nieuwenkamp heette. Ja ja, je komt ze ook overal tegen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.....
Donderdag (10e dag) zo'n 140km terug naar het zuiden. Nog ergens bij een toeristeninfo ons laten informeren over de gebieden en wegen die afgesloten zijn vanwege de bosbranden. We lopen vooralsnog geen gevaar, maar zullen nog wel last hebben van de rook. Vanuit Nanaimo vertrekken we vrijdag met de Ferry naar Horseshoe Bay op het vaste land.
Op de camping in Nanaimo geen WiFi, wel een tamtam. Dus deze tekst komt bij jullie iets later binnen en of er ook foto's mee verstuurd kunnen worden, is de grote vraag.