Dag 20

Reisdag 20-23

Zondagmorgen (dag 20) laat opgestaan omdat we vanwege de kou slecht konden slapen. Tegen de ochtend de kachel en wat kleren aangedaan en alsnog ingeslapen. Door dat late opstaan kwamen we ook laat aan bij Lake Louise. Het gevolg was dat we de 60KM die we er heen hadden gereden binnen een paar minuten ook weer terug konden rijden. Alle parkeerplaatsen waren vol en we werden door de verkeersregelaars gewoon teruggestuurd. Jammer, maar ze hadden ons er bij de toeristeninfo al voor gewaarschuwd. Nu zijn er natuurlijk meren genoeg ( maar minder mooi), dus daar hebben we er maar een van uitgekozen.

Maandag na een goede nachtrust (met kleren en kachel aan) voor dag en dauw voor de tweede keer naar 'Lake Louise'. Dat was overigens op de weg naar onze volgende bestemming. Nou het bleek zeker de moeite waard te zijn. Zo'n prachtige spiegeling in het rimpelloze blauwe water zie je maar zelden. Bekijk de foto's maar.
De dag begon met een twijfelachtig zonnetje maar al snel kwam er uit de zakkende bewolking het nodige water naar beneden. De rest van de reisdag hebben we dus onderweg niet veel gezien.

Dinsdag (22e dag) in Revelstone een soort 'bezinkingsdag' gehouden. De soms 3,5km lange goederentreinen rijden hier over de canadian pacific railway dwars door het stadje. Er ontstond hier ooit een nederzetting toen de aanleg van de railway vanuit de Atlantic en de Pacific hier op elkaar aansloten. Het railway museum hebben we ook overgeslagen, wel lekker genieten op een terrasje.

Woensdag (23e) doorgereden naar Penticton, zo'n 60KM van de grens met de VS. Onderweg in ruim 2,5 uur rondgelopen en uitleg gehad over het ontstaan van een van de eerste Ranches in deze omgeving. De gids was in staat ons een levendig beeld te geven van de geschiedenis. Hoe blanke pioniers in het land van de 'first nations' (indianen) handelsposten en ranches opzetten.