Dag 4

Van Vancouver naar Vancouver island

Omdat onze grootste koffer bandenpech heeft was het niet te doen om er mee naar de metro te sjouwen. We hebben ons daarom door een taxi laten ophalen. We moesten nl. gisteren naar het andere eind van de stad om de camper op te halen. Na wat handtekeningen, een creditcard en een korte instructie zaten we sneller dan we gedacht hadden op weg naar de ferry. We hadden gereserveerd voor 6 uur, maar konden al om 3 uur het ruim inrijden (Foto). Tussen al die enorme vrachtwagens is onze camper maar een klein mormel, terwijl als ik er in rij hij nogal breed is.
Het was prachtig om gedurende anderhalf uur tussen talloze eilandjes door te varen. We hadden ook gisteren een zonnige dag.
Om de komende dagen niet te verhongeren (we leven namelijk al lang niet meer van de liefde alleen), was het even zoeken naar de juiste supermarkt. De eerste zijn we na 10 minuten weer uitgelopen omdat er voor ons gevoel totaal geen ordening zat in de plek waar de spullen stonden. De cola, de beschuiten en de vaatwastabletten stonden er naast elkaar.....
Tien kilometer verder lukte het beter, dus kunnen we voor de komende dagen de keukenkastjes en vriezer vol proppen.
Op de door ons al gereserveerde camping aan zee, hadden ze ons een prachtige plaats toebedacht.
Vandaag hebben we Victoria bekeken. De hoofdstad van British Columbia kent geen wolkenkrabbers zoals in Vancouver, maar heeft veel typisch Engelse gebouwen en winkelpuien. Je kunt er in een prachtig hotel heel chique een hi tea bestellen de goedkoopste versie is dan slechts € 64,- (foto).
Een van de mooiste musea van Noord Amerika (qua presentatie ) staat in Victoria. Je zult begrijpen dat we nu alles afweten van volk en geschiedenis van British Columbia (foto's).