Dag 2

Vliegen en Vancouver

Achteraf gezien viel het vliegen met onze nationale (en een beetje Franse) trots reuze mee. Geen kromme benen en zere knieën, ze hadden voldoende ruimte in vergelijking met onze ervaringen in de welbekende prijsvechters. In Vancouver (ongeveer het formaat van de prov. Utrecht) is het dan wel even puzzelen hoe je met een voldoende gefrankeerd kaartje in de juiste ondergrondse stapt, maar vooral op het juiste moment uitstapt.
De hele reis verliep voorspoedig tot op zo'n 300 meter van het hotel na. Toen brak er namelijk een setje wielen af, net onder de zwaarste koffer. Als het niet tegen de 30 graden had gelopen was mijn T-shirt een stuk droger gebleven.
Het is hier 9 uur later donker, dus je zult begrijpen dat we die tijd vannacht hebben geprobeerd in te halen.
Vandaag (woensdag) zijn we met diverse trolleybussen de halve stad doorgereden. Met het doel om uiteindelijk in het antropologisch museum ons te verdiepen in de oude indiaanse cultuur en geschiedenis. Ik moet zeggen dat het werkelijk indrukwekkend was. Niet alleen de prachtige gebruiksvoorwerpen en mystieke maskers en totems, maar zeker ook de volkerenmoord die er hier heeft plaatsgevonden.
Morgen kunnen we om half 1 de camper ophalen, we zijn benieuwd.