Dag 16

DVD!

Eindelijk is het dan zo ver, Death Valley Day! dat ik vandaag het verslag moet maken is dan ook logisch, immers dit zie ik toch een beetje als mijn dag :-) Nadat we Las Vegas met gierende banden hadden verlaten, overigens niet voor dat Esther nog een nieuwe Adidas tas had gescoord, doemde al snel het "eigenzinnige" landschap op.
Even voor de duidelijkheid Death Valley is gruwelijk warm, er groeit niet veel en de weg erna toe is vagelijk eentonig - lees glooiend recht.
In Death Valley aangekomen hebben we direct Badwater bezocht. Dit is het laagste punt van de vallei en ligt 85,5 meter onder zeeniveau! Puck en Wes begrepen er werkelijk geen snars van waarom dit nu zo mooi is. Opgedroogd zout en hier en daar heet water en een wind die niet onder doet voor een professionele fhöne op de warmste stand.
Ik kan het ook slecht uitleggen, maar het mooie vind ik dat je er echt midden in staat, het ondergaat, voelt en dat na een loopje van een paar honderd meter uit alle poriën van je lichaam het water gutst. Waanzinnig!
Voor mij verbleekt de Grand Canyon hierbij :-)
Voor wie het wil weten het was 119 graden Fahrenheit wat neerkomt op 48,33 graden Celsius.

De foto's geven een redelijk beeld van Death Valley, waarbij het echt jammer is dat je het grootse cq. wijdse gevoel niet gevangen krijgt.

Daarna hebben we een lekker plons in het zwembad genomen, hapje gegeten bij de enige tent die er is..... En dat is ook echt hun geluk.

Morgen vervolgen wij onze weg naar Mammoth Lake, waar het s'nachts 40 (!!) graden kouder zal zijn.

Kunnen we al een beetje wennen voor over een week.