Dag 14

Op naar de Grand Canyon

Ja ja de Grand Canyon doemde vandaag op, of eigenlijk ook weer niet want die ligt laag (is een klein kloofje).
Eerst s'ochtends een heerlijk ontbijtje genomen in Sedona, een echte aanrader dit hotel. Vriendelijke mensen, goede faciliteiten en een fantastisch terras voor je deur (met lekker kampvuur).
Aan mij was de eer om te beginnen aan de reis van 2 uur naar de Grand Canyon. Na een minuut of veertig was ik het gedraai en die akelige diepte zat en nam Esther het stuur over. Best geinig want na 150 meter (eerste bocht) werd de weg zeer breed en redelijk vlak tot aan de bestemming :-)
Onderweg nog even de typische brievenbussen aan het digitale papier toevertrouwd en begin van de middag de eerste kiekjes van de Grand Canyon gemaakt. Het is echt ongelofelijk mooi, zo bizar groot dat het echt niet in een foto te vangen is. Bizar groot en ook bizar diep, wat betekende dat Puck en ik veilig aan de linkerkant van het pad bleven lopen en Esther en Wes de foto's voor hun rekening namen.
En..... we hebben ook weer wat beesten gespot. Die teller gaat maar door, waarbij er ook veel dode beestjes bij zitten. Dit keer een half plat stinkdiertje...
Vanavond het dieptepunt qua eten beleeft. De lokale Mexicaanse keuken was echt niet te (vr)eten. Wat kun je verlangen naar piepers, groente en een knap stukje vlees.

Anyway, vroeg naar ons mandje want morgen hebben we de helikoptervlucht over, door en langs alle kloven van de grote Canyon.