Dag 20

Yosemite

Veel later dan jullie van ons gewend zijn -het is nu half zeven s'ochtends- het verslag van Yosemite.
Om zes uur ging het wekkertje en na een ontbijt zaten we om zeven uur in de auto. Als eerste stond het Mono Lake vandaag op ons lijstje. Een zoutwater meer waar geen vissen in leven. We waren vroeg op plaats van bestemming aangekomen (infocenter was zelfs nog dicht), waardoor we zelf maar op pad gegaan zijn via allerlei wegen om op één van de strandjes te komen. We hebben van alles geprobeerd, maar echt tot aan het water komen zat er niet in. De ene keer bleek de waarschuwing dat de weg onderwater kan staan - voor het eerst pok echt zo te zijn- de andere keer was een weg afgesloten vanuit de overheid om het gebied te beschermen... Wel een prachtig meer om te zien. En Wes heeft aan zijn lijstje met "Dieren gezien op vakantie" een haas met wel hele grote oren en een (deel van een) hert (alleen de onderpoot vonden we op de weg).

Op naar Yosemite! Esther heeft het stuur overgenomen en dirigeert ons prima door het Nationale Park. Een van de vele meertjes direct een kiekje van genomen, maar daarna snel door want de watervallen en megabomen zijn verreweg het belangrijkste voor vandaag.

Links en rechts werd er nog wat getierd vanwege de gebrekkige routeaanwijzingen (iedereen komt voor de watervallen en grote bomen, tip van van Hollanders... Zet dat dan op bordjes)!

De bomen bleken als eerste op de route te liggen. Een pittige wandeling om grofweg 20 Sequoia bomen te bewonderen. En bewonderen werd het, want wat een bakbeesten zijn dit. Officiële vertaling blijkt een mammoetboom te zij. En daar is niets aan gelogen. De hoogste boom ter wereld is zo'n Sequoia en die is 115 meter hoog en dan kunnen ze ook nog eens een paar duizend jaar oud zijn.

Oo naar "attractie" twee, de veel naar uitgekeken Yosemite Falls en om precies te zijn de Upper en Lower Falls. Nog een pittig stuk sturen, maar uiteindelijk bereikten we de plaats van bestemming.
Auto op ongeveer een mile kunnen parkeren, rugzakje gepakt, beentje uitgerekt en in volke draf naar de Falls.
Aangekomen bij de Lower Fall ontstond er een collectief ongeloof...... dit kan toch niet waar zijn...... Die klote waterval (en ja ik vind dat ik dit woord nu mag gebruiken) deed niks! Meestal in agustsus vertelde een Amerikaan, die ook fijntjes erbij vertelde dat de Upper hetzelfde beeld gaf. De andere waterval in het park gaf een kleine "sparkling". Maar meer ook niet.
De foto bij het reisverslag heb ik van ons bezoek aan Mammoth Lakes gejat. Wat er ook gebeurt, er moet een waterval in het verslag komen.

Het einde van de dag kwam in zicht en wij zijn daarna richting Sonora gereden en ons ritueel gedaan. Koffertje in hotel gooiende eten. Dit Keer lekker makkelijk naast de deur bij het enige restaurant wat wij konden zien.
Eten was prima, maar dat drinken ........Puck was heel resoluut en zei "dit ga ik niet opdrinken hoor, kan ik net zo goed het zwembad leeg gaan drinken". Af en toe kom je wat chloor tegen in het water, maar hier zou het Leeghwaterbad inderdaad jaloers op worden.

Enfin (dat woord gebruik ik echt voor het eerst in tig jaar), vandaag onze laatste hele dag. Een bezoek aan een oud stadje en met een beetje mazzel een outlet...en dan richting ons beginpunt San Francisco.