Dag 18

D-Day... of toch niet?!?

Hoeveel Killer Whales zullen we gaan zien, komen ze dicht bij de boot, zijn ze agressief, gaat het “gelletje achter Puck en Esther hun oor werken?” Zo maar een aantal vragen waar je op een ochtend als deze mee kunt lopen.

Eerst even de Zed mobiel vereeuwigd en ons ook maar meteen even laten brengen met dit VW busje naar Victoria.

In de haven lag de zodiac al op ons te wachten, evenals de zeer flatteuze pakken die verplicht zijn om aan te trekken. De terugkomende boot wist al fijntjes te melden er 2 gezien te hebben, waarvan 1 die onder de boot door ging...... alle seinen op groen!

Dan de reis zelf en meteen maar het slechte nieuws: de afgelopen weken zijn er nog helemaal geen Orca’s rond Victoria gespot!!!

Maar er valt veel positiefs te zeggen, ga maar na:

De meiden zijn niet zeeziek geworden!
We hebben veel sealife gezien.
De zodiac heeft een hoge fun factor.
En toch...... je komt voor die Orca’s😄

Op de foto’s - prachtig door Wes en Puck in beeld gebracht - zie je verschillende soorten zeeleeuwen, meeuwen en wel één hele echte walvis.
Er zit een maximum van 15 foto’s per update die ervoor zorgt dat we keuzes moeten maken in wat we laten zien, maar geloof mij er zitten ongeloofelijk mooie plaatjes van dit sealife bij (komt wel als we thuis zijn).

Die walvis hadden Wes en ik ook in Amerika al gezien en net als toen is het verdomd moeilijk om een goede foto te schieten. Helemaal omdat wij nu veel lager op het water zaten en de walvis slechts 1 maal zijn staart heeft laten zien. De walvis luistert naar de naam: Humback Whale wat vrij vertaald Bultrug walvis betekent. Dit exemplaar was zeer groot - zo meldde de schipper - en kan snel 30.000 kilo wegen en een meter of 18 lang zijn!!!

Voor de rest wijzen de foto’s voor zich.

Aansluitend hebben we een eettentje in Victoria opgezocht en allemaal heerlijk gegeten, waarbij ik verrast werd doordat mijn bestelde gerecht draadjesvlees met aardappelen en jus bleek te zijn en combineer dat met een plaatselijk biertje.... Werkelijk heerlijk!

Als op de weg terug dan ook nog een Canadese band The Ace of Spades van Motörhead live speelt wordt deze reporter echt blij.

Om de dag af te maken een ijsje bij Denny’s en nog een potje tafeltennissen (wie had er ook al weer gewonnen....) en Wes, Puck en Esther hebben elkaar ook nog afgemaakt met Mario Kart op de Wii. Zoals gezegd Zed Hotel ligt verkeerd, maar voor de rest echt top!

Morgen staat de veerpont en Vancouver alweer te wachten.