Dag 21

Gastown, Chinatown en verlangen naar Hometown

Het laatste reisverslag rolt vandaag van de pers af. De afgelopen 3 weken hebben we heel veel gezien en vandaag de tops en flops van ons.

Niagara Falls staat onbetwist op 1 bij ons, wat een gigantisch natuurgeweld. De beren (al waren het er maar 2), het raften, natuurschoon rond Icefields Parkway en de fietstocht rondom Vancouver completeren de top 5.

Over de grootste flop zijn we unaniem “The Helmcken Lodge”, wat een ongelooflijk gedateerd en slecht hotel. Anno 2018 geen koelkast, airco en wifi en in een straal van 60 kilometer geen enkele faciliteit... leermoment voor Mrs. Doets. Grappig is dat een andere stel direct hetzelfde zei😄

Nog wat andere feiten:
We hebben ruim 185 kilometer gelopen, met zeer weinig echte platte kilometers, een uurtje of 10 gefietst, geraft en een heel klein beetje gepoedeld in hottubs. Best wel sportief van ons allemaal, maar daartegenover staat dat we bijna elke dag buiten de deur hebben gegeten. Dat vinden we wel een minpuntje.... het eten is echt vaak veel en pittig vet. Verwacht bij terugkomst dus geen afgetrainde familie😄😄

Dan nog even vandaag doornemen. We hebben vooral de dag volgemaakt. Zoals de titel al verraadt zijn we naar Gas- en Chinatown geweest, maar zoals ik al zei eigenlijk hebben we de dag vooral volgemaakt.

Het meest aangrijpende aan vandaag was het zeer indringende straatbeeld in Chinatown. We waren rond het middaguur in Chinatown en dat was zo ongeveer het ontwaak moment voor dakloos Vancouver.
En dit zijn er echt bizar veel, ik waande mijzelf in een straat in een willekeurig vluchtelingenkamp. Vanavond op internet wat research gedaan en er blijken officieel 2181 daklozen te zijn (info CBC maart 2018). Dit zijn de officieel geregistreerden en die trekken vooral voor het klimaat naar Vancouver. Oorzaak nummer 1 is overigens drugsverslavingen die leiden tot een dakloos bestaan. Over drugs gesproken, wij hebben nog nooit zoveel wiet walmen gezien als hier in Vancouver.

De laatste foto’s laten onze top 5 zien en wat sfeerbeelden van vandaag.

Wij gaan vroeg naar ons mandje want een reisdag van zo’n 20 uur staat op ons te wachten, tot morgen vanuit...Hometown!