Dag 8

Icefields Parkway part 2

Vandaag uitgecheckt bij The Crossing Resort en hebben we onze weg vervolgd naar The Lobstick Lodge in Jasper. Begin maar meteen bij het eindpunt, een wel heel prettig verblijf!
We hebben een apart eetgedeelte, fornuis, koelkast en magnetron tot onze beschikking. Met als gevolg dat Puck zich ontfermde over het brood, Wes de courgette, ik de kip en Esther de paprika/pesto en eindregie om zo gezamenlijk tot de lekkerste maaltijd tot nog toe te komen. Blij dat we hier 2 dagen zitten.

Terug naar Icefields Parkway. Vandaag stonden 2 belangrijke uitstapjes op het lijstje van Es (die zorgt er elke keer weer voor dat we ook echt alle belangrijke dingen zien, mag ook wel een keer gezegd worden😄).

Het meest indrukwekkend is de Columbia Glacier (lees gletsjer). Van afstand even wat kiekjes gemaakt. Je denkt wat zit er nu op dat ijs.... blijken het een aantal rupsvoertuigen te zijn. Uiteraard zelf ook op ontdekking gegaan en dan wordt je ook wel hard geconfronteerd met de effecten van de mens. Deze gletsjer hebben wij nog gezien en daar waar de deskundigen 35 jaar geleden dachten dat deze gletsjer in elk geval nog 200 jaar zichtbaar zou zijn, is dat nu nog hooguit 100 jaar....

Ook nog even 2 watervallen bewonderd (kom alleen niet op de namen en de rest heeft - in tegenstelling tot mij geen kiespijn - en ligt dus nog heerlijk te slapen). De namen houden jullie dus nog te goed.

En dan die WC stops...heerlijk in natuurlijke omgevingen. Net als in Amerika een rond gat en een heerlijke geur.

Tot vanavond als de foto’s van de Jasper Sky Tram weer geupload zijn, doei,