Dag 9

Toen werd het toch een drukke en lange dag

Vandaag staat de Jasper Sky Tram op het programma. Deze skilift brengt je net onder de top van Whistlers Mountain. Deze berg ontleent zijn naam aan de marmotten die er wonen en bij gevaar fluiten (dat je het maar even weet).
Het uitzicht was vandaag niet top, want in BC (British Columbia) heerst er een bosbrandje die voor behoorlijk wat rook zorgt. Het effect ervan is dat de lucht die, op ruim 2200 meter, toch al ijl is vandaag echt zeer scherp aanvoelt.
Het loopje naar de top van deze berg oogt kort maar het zijn loodzware klimmeters en over een afstand van bijna 2 kilometer.
Ruim over de helft vinden Esther en Puck het wel goed en gaan lekker liggen op een steen en genieten van de zon. De 2 mannen lopen uiteraard het laatste stukje ook nog even en kwamen er ook nog een vogel tegen (verdere info; zie kopje Wildlife).
Na terugkomst beneden nog ff een Starbuckje gedaan en hopla nog even wat natuur opsnuiven in Maligne Canyon. Je kunt daar wat bruggen bezichtigen en vooral genieten van de watermassa die door de ongerepte natuur raast.
Kijk de kiekjes maar en oordeel zelf. Je hoeft alleen de bordjes 7 A,F,G etc.. te volgen en dan kom je vanzelf bij het beginpunt (5e brug) of zoals in ons geval op de 6e brug....
Kleine 4 kilometer extra gelopen, maar een mooi pad en wildlife in het kwadraat!

Wildlife in Canada
Wij begonnen al te denken dat het een commerciële stunt was van de Canadese overheid. Overal bordjes plaatsen in de trend van “pas op beren/wildlife etc etc” met zelfs als hoogtepunt een electronisch bord die je verbiedt om te stoppen voor beren (over een traject van 10 kilometer).

Maar vandaag gespot:
Vogel op Whistlers Mountain
Eekhoorn op diezelfde berg
Ree op de weg naar Maligne Canyon
Roofvogel bij 6e brug
EN EEN COYOTE OF VOS (wie het weet mag het zeggen, de mensen bij de lobby wisten het niet)

En dan te bedenken dat wij morgen vroeg uit de veren gaan voor een berentocht.....

Hoop jullie morgen wat spetterende foto’s te kunnen laten zien.

Wij nemen nu even een plons, doei.