Dag 20

Tour du Vancouver

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen en genoten van het “all-inn” ontbijt bij ons hotel. Een stevige basis leggen was verdomd handig met de fietskilometers die wij vandaag voor onze kiezen zouden krijgen.

Rond elf uur hebben wij de fietsen opgehaald en hebben een rondje tot een uur of 17.00 uur gedaan. In deze 6 uur hebben we de gehele route langs het water rond downtown Vancouver gefietst inclusief Stanley Park.

Het moet gezegd worden, Vancouver is echt fantastisch op de fiets ingericht. De route langs het water is volledig voor fietsers, rolschaatser of voetgangers. Automobilisten komen hier echt niet aan bod. Top geregeld!

De foto’s geven een aardig beeld hoe uitgestrekt Vancouver is, dat het ook best een havenplaats is en uiteraard ontbreken de speciale plekjes ook niet.

Zoals gezegd eerst Staley Park aangedaan en na Stanley Park doemde 14 lachende beelden op die gezamenlijk staan voor “A-maze-ing Laughter”. Elk bronzen beeld is maar liefst 3 meter hoog en weegt 250 kilo en het stomme is als je er naar kijkt kun je echt slecht je glimlach onderdrukken.

Ook hebben we nog wat totempalen gescoord bij Brockton Point en hebben we de zwarte markt bezocht die daar dan Granville Island (Market) heet. Het mooiste daarvan was - zonder enige twijfel - de brug die je moest beklimmen.

Over bruggen gesproken, de Golden Gate Bridge is hier groen en heet Lions Gate Bridge.

Uiteraard ook nog even foto gemaakt van het stadion van de lokale voetbalclub (Whitecaps, die vanavond gelijk hebben gespeeld tegen New York Red Bulls).

Om 17.00 uur even opgefrist in hotel. We mochten 2 fietsen mee naar de kamer en 2 mochten in de garage. Ze mochten niet voor de deur op slot staan... Vervolgens fietsen terug gebracht en daarna heerlijk gegeten Joey op Burrard street, waarbij de dames de primeur hadden van een ijsbergsla wrap. Idee heel simpel: daar waar je normaal de wrap voor gebruikt pak je nu steeds een blaadjes van de holle halve krop ijsbergsla. Heerlijk fris en een echte aanrader!

Voordat we onze hotelkamer binnen kunnen lopen heeft Esther haar Roots gearresteerd. Voldaan zullen we vroeg ons bedje induiken.

Morgen laatste vakantiedag..... overmorgen is het alweer over.

Jullie krijgen dus na dit verslag nog 1 verslag....aan alles komt een eind😄