Dag 12

Whistler 2 dagen in 1 verslag

Whistler doemt eindelijk op na een - te lange - reis van ruim 8 uur waarvan de laatste 2 uur tig haarspeldbochten en stijgings- en dalingspercentages tussen de 11 en 17%. Tussen de middag wel lekker aan zo’n typisch Canadees meertje geluncht.

We hebben s’avonds dan ook niet veel meer gedaan, snel een Italiaans menuutje naar binnen gewerkt (en nog sneller door het personeel weggewerkt😄) en lekker maffen.

De volgende dag stonden er minimaal 2 activiteiten op het programma (fietsen en hiken).

Ik wilde voor 5 CAD $ per fiets een verzekering erbij hebben voordat onze rondrit in de ochtend begon....We hebben de Valley Trail grotendeels gefietst, totdat......... juist Wes iets te hard op een afslag afkwam met als gevolg dat hij het gravel heeft kunnen keuren (was van uitstekend harde kwaliteit). Daarna was zijn trapper zich zo “gebocheld” langs het frame aan het bewegen dat we toch maar terug zijn gegaan. Was ik toch blij met die verzekering! Wel een leuk rondje in dit Olypische Spelen dorp getrapt.

Na de lunch nog even een trail gepakt, dit keer slechts een kleine 5 kilometer, maar naar een geinige plek.

Deze “Wreck Trail” leidde ons naar verroeste treinstellen die in 1956 waren ontspoord. Apart gezicht en het geeft leuke foto’s.

En na vandaag is Puck de enige die helemaal ongehavend is, omdat ik net even te enthousiast in het fotograferen opging.

Extra uitdaging was de bewegende brug op de weg naar de wrakstukken, die wij probleemloos hebben genomen.

Esther en ik hebben net even een hottubje gepakt en we gaan zo maar weer eens een hapje eten... wat een slecht leven hebben we toch.

Mazzel