Dag 21

10 augustus 2016: Victoria

Wat een geweldige plek hebben we! Om 11 uur lopen we via de West Bay Walkway naar de inner harbour. Een prachtige wandeling over een mooi aangelegd pad dat de kustlijn volgt. Er is zoveel te zien in de haven, we hoeven ons niet te vervelen. Het is schitterend weer en we fotograferen er op los. We zien een familie zeeotter de rotsen opklimmen en vis aan de kleine voeren, een mooi tafereel. De gebouwen, vooral hotels en appartementen complexen zijn weerzinwekkend, hoe zonde!

Alleen het parlementsgebouw en het Empress Hotel zijn het aanzien waard. De binnenhaven is rijk aangekleed met bloemen. Watervliegtuigen en watertaxis varen af en aan.

We bezoeken ook Fishermen’s Wharf, wat er prachtig gekleurd uitziet. Het is er erg gezellig en we eten er een softijsje. We slenteren uren om de binnenhaven heen. Uiteindelijk dineren we in de haven bij Milestones. Het eten is voortreffelijk en we zitten lekker in het zonnetje op het terras met zicht op het parlementsgebouw. Dan lopen we weer via de walkway naar Westbay Marine Village. Het is een mooie avond en onder het genot van een kop koffie is het op en top genieten van het uitzicht op de stad.