Dag 23

12 augustus 2016: Vancouver

Voor 7 uur sta ik al onder de douche, ik heb geen rust meer. We ruimen de laatste dingen op en rijden dan om 8.15 uur eerst naar het North Vancouver Hotel. Hier dumpen we onze bagage alvast. Om 9.30 uur leveren we onze camper in en laten ons door de free shuttle van Canadream naar een station van de skytrain brengen. Half 11 staan we hartje City Centre Vancouver. Via Granville Street lopen we naar Canada Place. Het is stralend weer 26 graden en we genieten van alle bedrijvigheid op het water. Er ligt een enorm cruiseschip van bijna 300 meter aan de pier. We kopen een kaartje om FlyOver Canada te zien in het IMAX theater. Echt de moeite waard om het te gaan kijken ook al duurt het slechts 20 minuten. De beelden zijn zo mooi, het had wel veel langer mogen duren. Dan wandelen we naar Gastown. Water Street is erg gezellig om te lopen. DSCN1178StoomklokBij de beroemde steamclock is het een drukte van belang. Leuk om even de stoomklok te observeren en een foto te maken. Vervolgens pakken we de seabus naar Lonsdale Quay waar we op de market even een broodje kopen. Met de bus rijden we naar Capilano Road. Om 14.30 uur checken we in. Een uur later bestellen we een taxi om ons naar Grouse Mountain te brengen. We gaan daarheen met een doel, het beklimmen van deze berg via de Grouse Grind, een zware trail van 2,9 km met een hoogte verschil van bijna een kilometer. Het is zwaar, heel zwaar, maar we doen het binnen de anderhalf uur. Moe maar zeer voldaan wandelen we naar de stoeltjeslift van de Alpine Express, de hoogste top van Grouse Mountain met een fabelachtig uitzicht over Vancouver.

Wow, wat hebben wij geluk dat het zulk mooi weer is! Wat een geweldig uitzicht en wat word je daar blij van. Dan gaan we kijken of de twee grizzlyberen uit hun hok zijn. Het zijn wezen die op deze berg zijn groot gebracht. Nu zijn het enorme beren.

Ze zijn allebei lekker aan het badderen en denken er voorlopig niet aan om uit het water te komen. We besluiten om dan maar eerst te gaan eten. We eten wraps en burgers met veel friet en genieten van de mooie avond met zicht op de stad. De beren zijn inmiddels op het droge en laten zich gewillig filmen en fotograferen. We zien ook nog een hert met twee kleintjes, heel schattig. Dan nemen we de gondel weer naar beneden en vervolgens bellen we een taxi om ons terug brengen naar het hotel. Wat een superdag!