Dag 24

13 augustus 2016

Het ontbijt van het hotel is prima. Lekkere yoghurt met vers fruit. Toast met ei, bacon en worstjes, pancakes en bladerdeeg broodjes. Lekkere melk, jus, koffie, chocomel en thee, allemaal prima geregeld. Dan bellen we een taxi om ons downtown te brengen, maar we komen niet ver. De Lion Gate Bridge zit volledig verstopt en om niet veel tijd kwijt te raken, vragen we de taxichauffeur ons naar Lonsdale Quay te brengen om daar de seabus te nemen. Vanaf Waterfront wandelen we langs het water, maar ook hier komen we niet ver. Er wordt een marathon (Seawheeze) gelopen door Vancouver waaronder Stanley Park en een stuk van de Seawall. We willen fietsen huren, maar het terrein rond de finish blijft nog zeker een uur afgesloten. Het is tegen 12 uur en we besluiten langs het hardlooptraject te lopen richting Coal Harbour. Het is ongelofelijk hoeveel dikke mensen toch in staat zijn een halve marathon te volbrengen. Het is wel meer wandelen dan joggen, maar oké ze doen het wel! Bij Coal Harbour huren we fietsen, het traject is daar al vrijgegeven. We krijgen ook alle vier een helm en gaan op weg. De route van de Seawall om Stanley Park is heel mooi. We stoppen vaak om te filmen en te fotograferen.

We komen langs de totempalen en ter hoogte van de Lion Gate Bridge spotten we twee zeehonden die lekker met de stroom meedrijven en dan weer onderduiken.

We komen langs de mooie stranden van English Bay en plenty viewpoints. Als we bij False Creek aankomen gaan we uitgebreid lunchen aan de kade met zicht op Granville Island. Dan vervolgen we onze route over de Seawall en passeren mooie haventjes met hoge flatgebouwen, allemaal even fotogeniek.

We fietsen langs BC Stadium van de Whitecaps FC en het Olympic Village. De route langs het water is ongelofelijk mooi. We fietsen tot Kitsilano Beach en dan fietsen fietsen we over de eerste brug terug naar Stanley Park. Om 16 uur zijn we terug bij de fietsverhuurder in Coal Harbour. We wandelen langs het water naar Canada Place waar we naar de North Point lopen om twee cruiseschepen weg te zien varen, de Nieuw Amsterdam van de Holland America Line en nog een schip uit Hamilton. Dan pakken we een taxi terug naar het hotel.