Dag 2

22 juli 2016: Calgary - Banff

Heerlijke bedden, dus lekker geslapen. Natuurlijk wel eens wakker geweest, maar we weten toch alle vier 7 uur te halen. Het ontbijt is prima verzorgd en we kunnen lekker rustig aan doen. Terug op de hotelkamer hebben we nog even tijd om het slot van de etappe van de Tour de France te kijken. Om 11 uur nemen we op kosten van Canadream een ‘associated cab’ naar het verhuurstation. We krijgen een vrij nieuwe camper van 33ft (=10 meter), met 2 slide-outs en met ruim 10.000 km op de teller. We worden uitstekend door al het papierwerk heen geloosd en uitgebreid geïnformeerd over de camper. Tegen 14 uur zijn we onderweg naar een Walmart in de buurt waar we flink boodschappen inslaan.

Vervolgens zijn we een bezoek gaan brengen aan de Olympic Oval. Het was nog wel even een gedoe om de laatste paar 100 meter goed te rijden. De navigatie op mijn mobiel liet me hopeloos in de steek, waardoor we maar rondjes bleven rijden op het terrein van de University of Calgary. Eenmaal in de ijshal mocht Emma even een paar schaatsen lenen om toch even voor de foto op het beroemde snelle ijs te staan!

Om 17 uur zijn we op weg gegaan naar de Rocky Mountains welke we al van verre zagen liggen. Highway 1 voert ons langs de springschansen van de Olympische Spelen waar Eddy the Eagle in 1988 voor het eerst van de 90m schans sprong. Dan komen we een enorme file tegen, gelukkig niet in onze richting, kilometers lang. Er is een vrachtwagen van de weg geraakt en highway 1 slibt helemaal dicht in tegengestelde richting.

Het is zwaar bewolkt en 23 graden wanneer we in Banff aankomen en ons melden bij de Tunnel Mountain Trailer Court. Plek 145 ligt mooi aan de rand met een prachtig uitzicht op de Bow Valley.