Dag 3

23 juli 2016: Banff

Om half 10 rijden we naar de Lake Minnewanka scenic loop drive, een prachtige rit langs de Lakes Minnewanka, Two Jack en Johnson. Het is lekker weer, 22 graden en half bewolkt. Er is onderweg genoeg mooie natuur te bewonderen, dus we maken veel stops.

Na de scenic loop rijden we door naar Vermilion Lake, waar gewaarschuwd wordt voor wolven. Natuurlijk zien we ze niet… Vervolgens rijden we dwars door Banff naar de andere kant van de Bow River richting Sulphur Mountain. Het idee is om met de gondola naar boven te gaan, maar de drukte rond de middag is enorm, we kunnen ook nergens meer parkeren. We maken rechtsomkeer en gaan de camper weer parkeren op onze site op de Tunnel Mountain Trailer Court. De camping is in de buurt van de zgn. Hoodoos, dus daar wandelen we even naartoe. Prachtige uitzichtpunten!

Vervolgens lopen we via de Hoodoos trail langs de Bow River naar Banff. Een mooie wandeling van anderhalf uur met een prachtig uitzichtpunt op het Banff Fairmont hotel en de Bow River Falls.

Downtown is het een drukte van belang, wat zijn er veel mensen op de been! We doen nog wat boodschappen en nemen dan de bus terug naar de campground. De bus stopt precies voor onze camper, dat is boffen! Weer een heerlijk dagje.