Dag 4

24 juli 2016: Banff - Yoho NP - Lake Louise

In de vroege ochtend verlaten we Banff en rijden over de Bow Valley Parkway (1A) naar de Johnston Canyon. Om 8 uur is er nog meer dan voldoende ruimte om te parkeren. We ontbijten nog wat. Het is nog erg fris als we aan de wandeling beginnen van 5,4 km. We lopen eerst naar de lower falls via een mooi pad door de canyon en vervolgens naar de upper falls. De watervallen zijn prachtig. Even na tienen zijn we weer terug bij de camper.

Vervolgens rijden we naar Yoho N.P. We stoppen bij Natural Bridges. Het is prachtig weer en zo’n 23 graden. Bij het Emerald Lake is het een drukte van belang, we parkeren ver van de parkeerplaats langs de weg. Het is lunchtijd en in het zonnetje eten we een lekker broodje worst.

Daarna maken we een wandeling rond het het Emerald Lake van ruim 5 km. Het is een prachtige route met mooi uitzicht op het emeraldkleurige meer. Het contrast met de felgekleurde kano’s op het meer is schitterend.

We overleggen even of we nu de Takakkaw Falls zullen bezoeken, er zitten namelijk twee flinke haarspeldbochten op de weg de bergen in. Voertuigen met trailers zijn verboden en voertuigen langer dan 7 meter kunnen niet ineens de bocht halen en worden aangeraden een switchback te maken. Gert vindt dat meer voor mietjes en het lukt hem om ons gevaarte van 10 meter met eenmaal steken door de bochten te loodsen. Het overige verkeer wacht keurig even op afstand. Het is zeker de moeite waard gebleken, want de de Takakkaw Falls zijn adembenemend mooi! Het lukt om een geschikte parkeerplaats te vinden, ook hier is het behoorlijk druk. Een mooi wandelpad leidt ons naar de voet van de waterval, die enorm hoog is. Het water stuift enorm, dus we nemen snel weer wat meer afstand om niet kletsnat te worden. Na een uurtje rijden we weer terug naar het dal. Gert neemt weer probleemloos de haarspeldbochten. Bij het upper viewpoint van de Spiral Tunnels kijken we even of we het geluk hebben dat er een trein langs komt. We hebben er al een paar keer 1 zien rijden met meer dan 100 wagons. Soms met tanks, een andere keer met gestapelde containers, heel indrukwekkend. De trein gaat erg langzaam en je hoort hem al van verre komen. Maar nu even niet! We vervolgen onze weg langs de onstuimige Kicking Horse River naar Lake Louise. Het plan is om het gelijknamige meer te bezoeken, maar bij het zien van de verkeerschaos nog om half 5 besluiten we eerst even naar onze camping te gaan. De Lake Louise Campground ligt vlakbij. Plek 179 heb ik maanden geleden al gereserveerd en is een prima keus.

Een uur later proberen we het nog eens. Het is nog steeds erg druk bij het meer, maar nu kunnen we wel gemakkelijk parkeren. We hebben geen puf meer om een trail te lopen en beperken ons tot wat rondlopen op het plateau voor het Fairmont hotel. Het meer en het hotel zijn prachtig, maar niet speciaal. Al die toeristen maken het er ook niet beter op. We houden het al snel voor gezien en gaan boodschappen doen in het dorp en de benzine tank volgooien. Het is allemaal erg duur, but who cares… Terug op de camping gooien we een pizza in de oven en knabbelen aan wat wortels. Dan worden we plots verrast met een bezoek van Maarten en Margriet. Helaas voelt Joep zich niet zo lekker, hij heeft vreselijke buikpijn. Toch hebben we nog even gezellig zitten kletsen. Over een paar dagen ontmoeten we ze weer in Jasper.