Dag 5

25 juli 2016: Lake Louise - Columbia Icefield Centre

We zijn vroeg op pad. De kinderen slapen nog, we laten ze lekker liggen. Lake Moraine ligt vlakbij onze camping, maar is net als Lake Louise mega toeristisch. We zijn er mooi op tijd, we kunnen gemakkelijk onze camper parkeren. Eerst gaan we lekker ontbijten en daarna lopen we de korte Rockpile trail van 400 meter. Boven op de rotsen hebben we een adembenemend uitzicht op de 10 peaks en Lake Moraine net als op het voormalige Canadese bankbiljet. We zijn het er allemaal over eens, dit is het mooiste meer by far!

Vervolgens lopen we de Consolation Lakes trail van bijna 6 km vv. Een flinke wandeling over een mooi pad door een dicht bos dat licht omhoog liep naar een mooi bergmeer. Er is hier een grizzly bear warming en het wordt aanbevolen om met minimaal 4 mensen te wandelen, maar is niet verplicht. Wij zijn met z’n drieën en vooral Emma maakt zich de hele wandeling nogal zorgen. Natuurlijk niets gezien en dat voelde toch weer een beetje als een teleurstelling. Om 11 uur beginnen we aan de rit over de Icefield Parkway. Het is droog, bewolkt, maar ook zo nu en dan lekker zonnig. De meren kleuren mooi blauw langs de route en op de bergtoppen ligt sneeuw.

De Crowfoot Glacier schittert in de zon en het Bow Lake is prachtig.

Opeens moeten we in de remmen. Stilstaande auto’s betekenen meestal wildlife! Ja hoor, een beer in de berm in gevecht met een struik. Mooi om te zien. Even later gaat hij rechtop staan, kijkt om zich heen en loopt weg. We hebben een paar mooie foto’s kunnen maken. Bij het volgende oponthoud is het geen beer maar een file vanwege wegwerkzaamheden.

Het duurt niet erg lang voordat we de parkeerplaats van Peyto Lake opdraaien. Een steile wandeling de berg op geeft ons een geweldig uitzicht over het meer met zijn markante vorm als een vossenkop.

Even verderop bij de Mistaya Canyon leidt een pad ons bergafwaarts naar de kloof waar het woeste water zich een weg baant door de diep uitgesleten rotsen. Wat een kracht! Op een zonnige rustige parkeerplaats genieten we even van de omgeving en de zon. Bij de parking van de Parker Ridge besluiten Gert en ik de wandeling van 3 km naar boven te maken. Een zware hike maar geweldig om te doen en met een fantastische beloning. Wat is het daarboven uitzinnig mooi.

Het uitzicht op de Saskatchewan Glacier is fenomenaal. Een waterval, bloeiende bergweiden en mooie luchten maken het plaatje compleet. Er liggen zelfs nog wat sneeuwresten. Twee uren later staan we weer bij de camper. Onze laatste stop is het Columbia Icefield Centre. We parkeren even met mooi uitzicht op de Athabasca gletcher. Emma en Max joggen even naar de onderkant ervan. Net na terugkomst barst er een verschrikkelijke regenbui los. De regendruppels vliegen horizontaal door de lucht. Even later is het weer opgeklaard. Na het avondeten verplaatsen we de camper naar de RV parkeerplaats om te overnachten. We staan aan de rand en hebben een fantastisch uitzicht op de bergen met de gletsjers.