Dag 6

26 juli 2016: Columbia Icefield Centre - Jasper

Om 7 uur is de zon al lang op. Het is strakblauw en de omgeving is adembenemend. We ontbijten lekker in het zonnetje en doen heel rustig aan. We genieten van alles wat we zien en voorbij komt. We lopen nog even rond en pas om half 11 rijden we weer de Icefield Parkway op richting de Sunwapta Pass. Onderweg maken we regelmatig een stop en genieten van de omgeving. De Sunwapta Falls (boven) en de Athabasca Falls (onder) zijn niet te missen watervallen, verschillend maar beide indrukwekkend door de kracht van het water.

Om 15 uur checken we in op de Whistler’s Campground. Na onze plek even bezocht te hebben, gaan we boodschappen doen in Jasper. We parkeren op een speciale RV plaats. Het is hier gruwelijk duur! We moeten 2 x lopen om alles te kunnen sjouwen. Het is behoorlijk warm zo rond de 27 graden. Terug op de campground is het tijd om lekker even te chillen. Na het avondeten (sla met overheerlijke kip) wandelen we het pad om de camping heen, wat nog een behoorlijke afstand is. Na een paar honderd meter ligt er een elk onder een boom te rusten. Gert en Max rennen terug naar de camper om de camera’s te halen.

Ondertussen blijft de enorme vrouwtjes elk rustig liggen. Even later vervolgen we onze weg weer. De schemer valt in. De weg is lang, maar heerlijk om te wandelen. In de buurt van onze camper als ik net even alleen loop, stuit ik op een grote kudde elks, voornamelijk vrouwtjes met kroost. Er komt een fietser aan en ik vraag of hij met mij de kudde wil passeren, ik vind het een beetje eng. We kletsen wat, hij heet Reitsma van achternaam. Derde generatie van Nederlandse emigranten uit Deventer. Zo schijnen er inmiddels 600.000 Canadezen te zijn van Nederlandse afkomst. Hij woont in Victoria. Inmiddels zijn Max en Gert ook aangesloten en fotograferen nog wat. Dan zoeken we de camper weer op en maken een kampvuur om wat marshmallows te ‘caramelisseren’. Voor het maken van vuur heb je een fire permit nodig, die je kunt aanschaffen voor CAD 8,60 per dag. s’Nachts koelt het weer lekker af tot onder de 10 graden.