Dag 8

28 juli 2016: Jasper - Mount Robson

Tegen 11 uur verlaten we de camping en draaien even later de Yellowhead Highway op. Fantastisch om hier te rijden tussen de bergen, bossen en mooie meren. Als we BC binnen rijden kunnen we de klok weer een uur terug zetten. Bij het Mount Robson Visitor Centre nemen we uitgebreid de tijd om de bijna 4 km hoge Mount Robson te bewonderen. Op het uiterste topje na is de berg helemaal te zien, wat best bijzonder is. Het is dan ook prachtig weer. Tegen 12 uur bereiken we de Mount Robson Lodge waar we 2 boekingen hebben gedaan. We hebben hier een overnachting op de Robson Shadows Campground en we gaan raften om 13 uur. We worden vriendelijk geholpen door de Cinnamons family en moeten nog het een en ander ondertekenen en betalen en rijden dan naar onze prachtige plek aan de Fraser River. We staan naast de familie Post, heel gezellig.

Om 13 uur maken we ons klaar om te gaan raften. We krijgen duidelijke instructies van Brodie en Jerome. We krijgen een wetsuit, schoenen, een jack, helm en een zwemvest, allemaal prima geregeld. Er zijn 3 groepen bestaande uit 8 mensen. Wij passen dus prima met zijn achten in een boot. Onze stuurman is Jerome, een ervaren rafter uit Quebec. Emma en Anna zitten voorin, als we orders krijgen om te peddelen dan volgen we hun tempo. Het traject dat we raften is bijna 14 km lang. We beginnen met prachtig weer, maar halverwege slaat het weer ineens om, dikke druppels vallen uit de hemel. Wij zijn toch al zeiknat dus het is juist een prachtige ervaring. Bij de Rearguard Falls stoppen we om de raft er omheen te tillen. Dat is even een flinke klim. Boven laten de mannen de 3 raften via een houten baan van de rotsen glijden terug de rivier in. Inmiddels is het weer stralend weer. Bij de watervallen zijn een aantal 3+ rapids, geweldig om te doen. We genieten van de omgeving en de ervaring om dit met zijn achten te beleven. Er worden vanaf de kant foto’s gemaakt. Maar ook Max heeft de GoPro op zijn helm zitten om de mooie stukken te filmen. Dan zien we een oude schoolbus met trailer staan waar de raften opgelegd worden. In een kwartiertje rijden we terug naar de campground waar we eerst even lekker gaan borrelen op onze fabelachtige plek aan de Fraser River met zicht op de Mount Robson.

Zo nu en dan horen we minutenlang een trein voorbij komen, maar we kunnen hem helaas niet zien. Tot laat in de avond zitten we gezellig bij het kampvuur aan de snelstromende rivier.