Dag 11

Reisdag 11

Vanmorgen opgestaan met regen, gelukkig is het een reisdag , na het ontbijt alles weer ingepakt of althans de koffers dicht alles in de auto en opeet!

Na een tijdje rijden ging gelukkig de zon weer schijnen, wel mooi om te zien is hoe het landschap veranderd. Van palmbomen naar wat meer mangrove. De wegen zijn ook allemaal erg lang en kaarsrecht. Na een tijdje reden we de Everglades in, daar zagen we al vrij snel de eerste alligators liggen, bij een parkeerplaats zijn we even gestopt , er waren wat informatie borden maar ook op korte afstand alligators ( veilig achter een hoog hek) er zwommen ook bijzondere vissen. Prachtig om te zien gewoon zo in het wild!

Ook kwamen we verschillende reclameborden tegen van airboats omdat de zon lekker scheen besloten wecom zo'n ritje te maken. Samen met nog 2 Franse meisjes mochten we de boot op, eerst natuurlijk de oordoppen in want de propeller maakte veel lawaai.

Na 10 minuten varen of beter gezegd zweven door de mangrove kwamen we bij een oude indianen huis aan, daar mochten we wat rondlopen. Het werd sinds 1978 niet meer gebruikt door de indianen en was nu bedoeld om toeristen te laten zien hoe ze leefde, op de terug weg zagen we nog wat alligators en mooie bloemen.

Eenmaal in de auto werd het achter ons pikdonker en snel ging het weer regenen. Gelukkig konden we bij het hotel de koffers droog uit de auto halen.

Het hotel is prachtig, mooie grote kamer met een uitzicht over de oceaan en zwembad.
In de bar konden we gelukkig wat eten, Xer mag overigens niet aan de bar zitten want hier is ze nog n kind ????

Daarna de omgeving een beetje verkend wat tarpons gevoerd, boodschappen gedaan en nu wat relaxen op de kamer.
Inmiddels waait het weer heel hard, hopelijk morgen beter weer!