Dag 9

Cathedral, Bell rock & explosiegevaar in Waputki Monument

Vandaag stond een verplaatsing naar de volgende camping op t programma. Na een meesterlijk geprepareerde maaltijd van onze ontbijtkok Niek, zijn we aangereden met onderweg veel stops bij de 'scenic views' . Je raakt hier maar niet uitgekeken op de absurde rotsformaties die je onderweg allemaal tegenkomt, ieder met een eigen naam. De Bell rock kan zelfs beklommen worden en nu we weten dat mountainbikers ook graag gebruik maken van dit soort downhill rocks (zie YouTube 'white line Sedona) kun je ook hier zelfs de bandensporen naar beneden ontdekken.

Onderweg nog ff goedkoop getankt & drank ingeslagen. Benzineprijzen variëren hier van $2.85 tot $ 4.85 per gallon en dat scheelt best veel op een volle tank van 45 gallons (180 liter). Daarna eerst richting Montezuma monument, waar indianen woningen in de rotsen uitgehouwd zijn en daarna richting Waputki national park waar een vulcaan te zien is en een oude indianenvesting, Waputki Pueblo. Net toen we daar parkeerden kwam een vrouw ons waarschuwen dat ze net achter ons reden en een rare schaduw op de linkerhand zagen. Na een snelle inspectie bleek er een enorme bult op de achterband te staan, waarvan het lijkt dat die ieder moment uit elkaar kan klappen. Overigens hadden we dan in groot gezelschap verkeerd want de wegen liggen hier redelijk vol met kapot geklapte banden. Snel de assistance lijn gebeld maar vanwege een slechte verbinding in 'de middle of no where' werd ons verzoek in eerste instantie niet goed verwerkt. Na 3 uur wachten nog maar een keer gebeld met toevallig een redelijke verbindingen met Nieks telefoon en toen bleek dat men niet wist waar we stonden. Opnieuw uitgelegd en na ruim 4 1/2 uur kwamen ze eindelijk om de band te verwisselen. 2 grappige jongens in n grote jeep die de klus gelukkig redelijk snel klaarden, ondanks het feit dat ze van een camper van dit formaat kennelijk nog nooit een band hadden verwisseld. Daarna moesten we nog 2 uur rijden voordat we bij eindelijk om 23.00 uur op onze eindbestemming aankwamen.
Dat wordt spannend morgenvroeg want we hebben geen idee hoe t er hier uitziet. Waarschijnlijk mooi, gelet op alle 'scenic view' borden die we onderweg in t donker tegen zijn gekomen