Dag 8

De broken arrow tour in pink jeeps

Vanochtend redelijk op tijd opgestaan om ons om 10.00 uur in Sedona te melden voor de broken arrow tour in een roze jeep door de canyons. Deze toer is in 1960 onstaan door een lokale projectontwikkelaar die destijds de gewoonte had om met potentiële kopers een jeep ritje door de prachtige omgeving te maken op zoek naar een mooie plek om huis te kopen. Vanaf het moment dat hij merkte dat potientiele kopers eigenlijk meer kwamen voor de jeep rit dan het kopen van grond, zag hij daar meer brood in.
Na een vakantie in Hawaï te hebben doorgebracht waar heel veel roze jeeps reden was het idee om de rondritjes voortaan in pink jeeps geboren en tot op heden een enorm succesverhaal hier in Sedona. Per jaar worden er ca. 40.000 van deze ritten gereden!
En wij weten inmiddels waarom. Niet alleen de vergezichten waar we naartoe gebracht worden zijn spectaculair maar ook de capriolen met die met de jeeps uitgehaald worden zijn meer dan noemenswaardig. Aangevuld met een typisch Amerikaans gids inclusief grappen, opmerkingen en wetenswaardigheden van de canyons maken het verhaal helemaal compleet. We hebben dan ook allemaal erg genoten van deze wilde rit over de rotsen en ruige zandpaden.

's middags daarom wat rustiger aan gegaan waarbij we toevallig ontdekten dat de vuile was, die we in de douche verzamelen, onder water stond omdat de watertanks van de camper vol waren. Daarom spontaan maar een grote wasronde ingesteld waarbij de kids zich vermaakt hebben in de rivier 'Oak Creek' die pal achter onze camping loopt.

Voor het avondeten nog snel een hotspot van de omgeving bezocht in de buurt van het vliegveld, van waaruit prachtige vergezichten van de omgeving te zien zijn.
De avond afgesloten met steaks, nachos en spare ribs in een restaurant met (weer) een prachtig uitzicht op de omgeving.

In Sedona is het overgrote deel van de 17.000 inwoners gepensioneerd en zijn de huizen van meer dan een miljoen dollar al niet meer te tellen hier. Er is 's avonds bijna geen straatverlichting aan om er zo voor te zorgen dat de sterrenhemel altijd goed te zien is. Per jaar bezoeken ongeveer 4 miljoen toeristen dit stadje.
Toch best goed opgelet tijdens de wilde jeep rit hè. Welterusten !