Dag 17

De lange weg naar Yosemite park

Vandaag wordt n lastige. De rit is vrij lang, 450 km in ruim 5 uur en de grote sequoia bomen liggen ongeveer 1 uur rijden van de route af. Wanneer we die willen zien betekent dat dus dat we ruim 7 uur moeten rijden vandaag, dus dat gaat 'm helaas niet worden.
We besluiten om daarom maar met een scenic drive rondom Lake Isabella te beginnen, door Kernville waar nog een en ander te zien moet zijn van de goldrush periode. Bij aankomst blijkt dit niet meer te zijn en het museum is alleen in de weekenden open. We besluiten daarom hier maar boodschappen te doen en propaangas te tanken, nodig voor het fornuis, de koelkast en de vriezer.

Als lunch hebben we onderweg gepicknickt in een park in het pittoreske stadje Kingsburg. Een welkome onderbreking van de lange snelweg richting de uiteindelijke afslag aar Yosemite park. De streek waar we doorheen rijden is, aan de wijngaarden links en - rechts van de snelweg te zien, een echte wijnstreek maar zo ongelofelijk saai om te rijden dat ik erg benieuwd ben naar de etiketten die ze op de 'californian wine' uit deze streek plakken.

Na de Yosemite afslag bij de snelweg rijden we door aangenamer landschap beginnend met uitgestrekte olijf- en boomgaarden, overgaand in een heuvelachtig graslandschap eindigend in een bergachtige omgeving wat de voorbode is van wat Yosemite park ons gaat bieden. Grappig detail bij de naam van dit park is dat iedereen van ons 'm anders uitspreekt.

Bij aankomst op de camping worden we verwelkomt door een erg enthousiaste eigenaar die ons met stip de beste plaats van de camping geeft ! Overigens vertelt hij met hetzelfde enthousiasme dat de warm waterboiler van de douches al dagen kapot is en daarom het beste tijdstip om te douchen 's middags is vanwege de opgewarmde waterleidingen in de grond. Na persoonlijk nog de plek te hebben aangewezen eindigt hij net zo enthousiast als ie begonnen was met de woorden, 'enjoy, because this is your place of the world'. Geweldig !

's Avonds meteen gebruik gemaakt van onze topplek op deze camping door eerst heerlijk te barbecuen voor de camper en een daarna een gezellig kampvuur te maken waarbij de marsh mellows natuurlijk niet ontbraken.