Dag 16

Goodbye Vegas & een opgedroogd Lake Isabella

Heeft even geduurd, maar hier het vervolg van onze reis.
Door best een druk programma en slecht internet op sommige campings (waardoor een verslag uploaden soms wel 45 mins duurt) zijn we even uit de lucht geweest.

Voordat we doorrijden vanuit Las Vegas moéten we nog even de klassieke 'welcome to fabulous Las Vegas' foto maken. Het blijkt een redelijk standaard happening te zijn hier want er is zelfs een aparte parkeerplaats voor gemaakt in de middenberm en we moeten in een rij aansluiten van n man of 50. Voordeel is natuurlijk wel dat er altijd iemand is die een foto van ons kan maken. Een stukje verderop staat een romantische wedding chapel en die pikken ook nog mooi ff mee voor wat romantische foto's van onze club.

Daarna flink doorrijden via de Mojave woestijn waar de eindeloos lange wegen precies zijn zoals je altijd op films ziet. Na 70km rechts afslaan geeft TomTom aan. En ja hoor, rondom een kruising in het midden van de woestijn is het erg druk met trucks, campers, auto's en treinen. Er staan wel 3 benzinestations bij elkaar, Burgerking Subway, noem maar op en het staat er bij wijze van spreken. Na een flinke maaltijd bij de Subway rijden we verder, weer dwars over de verlaten wegen en vragen we ons af hoe ver de mensen wel niet moeten rijden naar hun werk daar op die kruising.

Onderweg zien we nog vele yosua trees langs de weg staan en hoe dichter we bij onze campingsite bij Lake Isabella komen, des te meer we kerken zien we, oubollige huizen en auto's maar vooral aan de borden langs de weg zien we dat de mensen hier behoorlijk conservatief én religieus moeten zijn. 'Clear yourself', 'Love the lord', 'Pray dit en dat en zo'. En nou maar hopen dat de Lord op onze camping ook nog voor snel WiFi heeft gezorgd!

WiFi is daar zeker aanwezig, 'thank you lord !', maar helaas in dezelfde staat als de omgeving. Lake Isabelle blijkt nog maar 1/3 wateromvang te hebben van wat oorspronkelijk ervan op de kaart staat. En zo te zien aan de verlaten campingsites er omheen en de bereden zandpaden door het meer is dit al jaren zo, waarschijnlijk als gevolg van de droogte in Californië de laatste jaren. We besluiten dan ook snel door te rijden richting het stadje verderop en eten daar in een pizza restaurantje met z'n 6-en een paar pizza's weg en een grote fles cola die bij de maaltijd inbegrepen was. Wat over is wordt uiteraard in een extra doos weer door ons meegenomen. Na wat spelletjes spelen en lezen bij de camper vallen we voor ons doen redelijk op tijd in slaap.