Dag 10

Grand Canyon & Monument valley

Na een gezellig ontbijt waarin van alles omviel en wegwaaide door de harde wind hebben we een shuttlebus gepakt die routes langs de verschillende canyons rijdt. Het is meer het hop-on-hop-off idee waarbij je tussen de verschillende viewpoints ook een wandeling kunt maken met adembenemende uitzichten in de canyons. En waar je ook staat of loopt, het uitzicht is werkelijk waar overal fantastisch. De Colorado rivier stroomt als een bruine ader tussen alle canyons door op een diepte van ruim 2 km. Uiteindelijk via onverharde en verharde paden langs de canyons teruggelopen naar het visitors centre waar we de shuttlebus terug genomen hebben naar de camper parkeer plaats. Daar nog wat inkopen gedaan omdat we vanavond willen gaan barbecuen.

Ondanks dat we eigenlijk pas laat aanreden toch nog op de weg het park uit een paar viewpoints bezocht omdat je hier gewoon niet uitgekeken raakt.

Na een lange rit van ruim 4 uur komen we in monument valley aan.
Een absurd landschap met her en der enorme hoge rode rotsen (soort tafelbergen) in een redelijk vlak landschap. We bevinden ons in Navajo gebied en alle rotsen hebben een naam hier, Three Sisters, Mexicanen Hat, Big Indian Chief en King of the Throne waarbij het vrijwel zeker is dat de bedenker(s) van deze namen sterk gehallucineerd moeten hebben van de wel bijzondere tabak in hun vredespijp.
Vanaf onze camping, gelegen tussen rode rotswanden, is dit spectaculaire uitzicht gelukkig nog steeds goed te zien.

's Avonds uiteindelijk ook nog lekker gebarbecued, een co- partnership van Niek & Stijn zodat we uiteindelijk 1 uur later dan normaal in slaap vielen. We zitten nl. nèt een paar km's in de staat Utah waar de klok 1 uur vooruit staat ten opzichte van wat we gewend waren in Arizona. Als dat morgenvroeg maar goed gaat met de wekker, want we willen op tijd aanrijden.