Dag 2

Hollywood & De Dodgers

Allemaal redelijk vroeg wakker geworden vandaag waaraan je kunt merken dat de biologische wekker nog niet helemaal op onze nieuwe tijd (- 9 uur) ingesteld staat. Brigitte & Pieter zijn voor het ontbijt nog even wat gaan hardlopen in de buurt om te voorkomen dat het Amerikaanse eten niet al te veel grip op het gewicht gaat krijgen. Eerst op z'n Amerikaans ontbeten in het restaurant naast het hotel met 'eggs anyway you want' en 'pancakes and toast'. Was lekker ! waarna we er helemaal klaar voor waren om Hollywood Boulevard wandelend vanuit het hotel te gaan ontdekken waar je letterlijk over de 'sterren' heen kunt lopen. Er liggen er zo ontzettend veel hier en het is Tess zelfs gelukt om een foto te maken met haar grote favoriet Johnny Depp ! Op een paar hotspots na valt het met de drukte hier reuze mee zodat iedereen lekker 'het Amerika' hier op zich in kan laten werken.
Na n paar uur rondgewandeld te hebben zijn we op zoek gegaan naar een metrostation waar we een dagkaart voor de Metro gekocht hebben. Zo zijn we wat mobieler (en ook goedkoper, ahum) dan alles met een taxi te doen. Uiteindelijk via een metro en een bovengrondse treinrit (uitgestippeld door onze gidsen Brigitte & Niek) aangekomen in Long Beach dat er gelukkig mooier uitzag dan het Los Angeles wat we onderweg zagen met veel typisch Amerikaanse huizen, zelfs dicht op elkaar staand, in vaak grauwe en eigenlijk best wel troosteloze omgevingen. Het ritje van een ruim een uur ging daarentegen snel voorbij met wat je allemaal aan mensen ziet staan, liggen, hangen, ongegeneerd bellen of zelfs ongevraagd preken aan een coupe over 'positieve thinking in live'. In Long Beach wat rondgelopen en gegeten in de sfeervolle jachthaven waarna we op tijd terug moesten voor onze honkbalwedstrijd van de LA Dodgers - Oakland Athletics. Na een korte wandeling door Chinatown waar Fleur & Niek en Stijn & Tess bij een rotsfontein, muntjes in een bakje konden gooien voor een wens naar keuze, snel door naar het stadion waar je aan de vele auto's die ook daar naartoe op weg zijn, kunt zien dat honkbal "big' is hier. Snel nog even wat baseball souvenirs gescoord waarna, na het nationaal volkslied aangehoord te hebben, de wedstrijd kon beginnen. Gelukkig was alles rondom de wedstrijd erg leuk om te zien op de grote lcd schermen (honouring soldiers, kisscam, allerlei live spelletjes met t publiek en het raden van tekeningen die door de spelers getekend waren) want de wedstrijd zelf was niet best. 'Onze Dodgers' verloren met 2-0 met meer slagmissers het publiek in, dan dat de ballen het veld in werden geslagen.
Daarna met de bus weer terug richting hotel voor een welverdiende nachtrust na een behoorlijk actieve dag in Los Angeles.