Dag 28

Inpakken en nog wat luieren op het strand

Vandaag de laatste dag voordat we morgen de camper inleveren en terugvliegen naar huis. Het is ook mooi geweest zo, 4 weken lang. We rijden redelijk op tijd aan om de camper onderaan de heuvel van onze camping, pal langs het strand te kunnen parkeren. Er is nog ruim voldoende plek hier.
Eerst ontbijten met 'ocean view' waarna we koffers hier gaan pakken en de camper al wat gaan schoonmaken. Nadat we klaar zijn lopen we met onze stoeltjes via een steil pad naar beneden naar het strand waar we n paar uurtjes heerlijk rustig wat lezen en relaxt zonnen. Net ver in zee spotten we zelfs nog een 2 tal dolfijnen die voorbij komen zwemmen. Het strand om ons heen wordt in de loop van de middag wel wat drukker maar eigenlijk nooit écht druk. Er komen allerlei talen op het strand voorbij, met name Mexicaans en (wat we denken) Armeens en het Engels is hier dus sterk in de minderheid vandaag.

Op einde van de dag frissen we ons wat op en gaan eten in restaurant wat verderop gelegen richting LA, en notabene pàl naast een supermarkt waar we een paar weten geleden zo ontzettend naar gezocht hebben. Het restaurant is een typisch Amerikaans restaurant 'new style'. Amerikanen zijn zich tegenwoordig kennelijk steeds meer bewust van gezond eten en 'macro- biologisch van alles en nog wat' is het nieuwe ding hier rond LA. Het eten moet gezond zijn en uit de buurt komen om de versheid ervan te kunnen garanderen. Onze menukaart begint dan ook met een opsomming van de farms waarvan de gebruikte producten vandaan komen. Uw, zelfs het bier hier is localy brewed. Maar goed , als t maar koud is vind ik alles lekker ! Paparazzi verzamelen zich in LA tegenwoordig zelfs meer rondom 'country markets' om daar de celebrities te kunnen spotten die daar hun boodschappen doen. Echt (veel) dikke Amerikanen zie je hier dus dan ook niet.
Op ons macro biologisch eten vallen we dan ook heerlijk in slaap voor onze laatste nacht in Amerkia.