Dag 20

Met de fiets over de Golden Gate Bridge

Vandaag stond een fietstocht door San Francisco op het programma waarbij een ritje over de beroemde Golden Gate Bridge zeker niet mag ontbreken. 's Ochtends al vroeg met de shuttlebus van de camping in Chinatown gedropt waarna het nog 20 minuten lopen was naar de fietsverhuur.
Niet erg want zo kunnen we mooi onderweg de San Francisco (SF) sfeer opsnuiven. SF oogt als een redelijk relaxte, studentikoos schuiven stad met een redelijk jong publiek. Er staan veel huizen en gebouwen in victoriaanse stijl en de flatgebouwen met van die hangladders aan de buitenkant ontbreken zeker niet in het straatbeeld. Snelwegen zijn veelal dubbeldeks waardoor het tegemoetkomende verkeer onder dan wel boven je rijdt. Na de fietsen opgehaald te hebben rijden we eerst de hele pier op en af voordat we ons richting de brug begeven. Het aanzetje er naartoe gaat behoorlijk bergopwaarts maar het lukt gelukkig iedereen om boven te komen. De rit over de brug duurt best lang (ruim 2 km) maar dat komt meer door het maken van de vele vele foto's en het vrij drukke fietsverkeer op de brug. Geweldig gevoel om over zo'n beroemde bijzondere brug te rijden. Aan de andere zijde van de brug gaat het snel redelijk steil naar beneden voordat we na een minuut of 15-20 aankomen in Sausalito aankomen waar het wemelt van de fietsers, op zoek naar eten en drinken en ticket met de ferry terug naar SF omdat niemand kennelijk zin heeft in de steile rit omhoog terug. We bespreken meteen kaartjes voor de ferry van 18.00 uur en fietsen nog wat in de omgeving rond. Rond 17.30 gaan we al met vele andere mensen klaarstaan voor de ferry terug naar SF en na een bijzondere boardingprocedure lopen we uiteindelijk om 18.15 met onze fiets de boot op.
Onderweg zien we alvast een voorproefje van wat we morgen te zien krijgen omdat de de ferry rondom Alcatraz wat langzamer vaart.
's Avonds op onze asfaltcamping ontdekken we verderop een barbecue plek en besluiten we om daar vanavond onze salades, hamburgers en biefstukken op te gaan eten. De heerlijke barbecue eindigt helaas wat abrupt omdat er 2 wasberen rondom onze plek gesignaleerd zijn en sommigen van ons niet echt 'rustig' meer in hun strandstoeltje zitten. Na wat spelletjes en relaxen vallen we moe in slaap van een hele dag buiten op de fietsen. In tegenstelling tot gisterenavond gaat de buitendeur vannacht dicht om ongewenst bezoek te voorkomen.