Dag 11

Monument valley & Upper antilope canyon

Gelukkig goed gegaan met de wekker waardoor we redelijk op tijd zijn opgestaan.
Na een goed gevuld ontbijt, aangereden richting het visitorcentre van Monument Valley, Maar je moet hier kennelijk voor alles betalen waardoor we voor de entree ervan maar rechtsomkeer maken. Onder gemopper en commentaar van de kassier maakt Brigitte tóch nog snel een foto van de omgeving waarna we ons op de route naar de volgende bestemming begeven. Een lange route dit keer van ruim 450 km's over bijna rechte wegen door redelijk dorre uitgedroogde landschappen. In de buurt van Lake Powell zien we bij toeval informatieborden staan voor een tour door de upper antilope canyon.
Een tour die meestal ruim van tevoren besproken moet worden maar we wagen het er toch maar op. We hebben geluk, 2,5 uur later is er nog een tour beschikbaar.
Nu zijn we nu mooi in het voordeel dat we de tussenliggende tijd in de camper kunnen doorbrengen, voorzien van alle gemakken eten & drinken, in plaats van te moeten wachten op een bankje in de schaduw van de brandende zon.

Rond 15.00 worden we opgehaald door onze guide Jezzy, zo te zien een rechtstreekse afstammeling van de Navajo indianen die de meeste van deze tours hier organiseren.
Na een wilde tocht van 15 min over stoffige zandpaden samen met een 8-tal andere jeeps waarin we ons in een achtervolgingsscène van Indiana Jones wanen, eindigend voor een grote spleet wat de ingang van de canyon moet zijn. Gelet op de vele andere groepen om ons heen oogt het allemaal redelijk massaal hier, maar we krijgen toch nog een personal touch van onze gids Jezzy in de vorm van de juiste instellingen van onze iPhones en fototoestellen voor het maken van de mooiste foto's . Eenmaal binnen de canyon aangekomen wacht ons een mooie aaneenschakeling van allerlei soorten en hoeken en vormen van lichtinval in de canyon wat vele surrealistische beelden oplevert. Deze canyon is heel lang geleden ontstaan als een spleet in de rotsachtige grond en door het uitslijten als gevolg van water en wind steeds dieper en groter geworden. De canyon zelf loopt nog steeds onder water waardoor dit ritueel zich nog steeds aan t voorzetten is. Jezzy laat ons in de canyon de spots zien voor de mooiste foto's inclusief tips en uitleg en uiteindelijk ook de plek vanaf waar een van de buroblad achtergronden van zowel een Macbook als een Windows computer zijn gemaakt.

Na 1,5 uur en vele vele foto's verder zijn we weer bij de camper om rond 17.30 uur te beginnen aan onze rit van 250km naar onze volgende camping. Daarom onderweg maar ff ge-Mact voor een makkelijk avondmaal en free WiFi.