Dag 5

Op weg naar Needles met een Mac de Luxe als ontbijt

Vandaag de eerste grote verplaatsing van bijna 500 km. Daarom vroeg opgestaan om vervolgens om 8.00 uur al aan te rijden via Los Angeles om vanaf daar de snelweg naar het Noorden te nemen. Gelet op de drukte op de snelwegen rondom Los Angeles en de af te leggen afstand hebben we er maar niet voor gekozen om via 'Joshua Tree' te rijden. Een lekker lang ritje, waarin Pieter zo onderweg uitgebreid de tijd had om alle knopjes van het dashboard uit te proberen om te ontdekken hoe de cruisecontrol werkt en te genieten van de enorme amerikaanse trucs terwijl de rest de tijd doorbracht met slapen en gezellig spelletjes spelen.
Rond 10.30 dachten we een ontbijtje met free WiFi te kunnen pikken bij Mc Donalds maar nèt toen wij aan de beurt waren klapten de bordjes om naar de reguliere Mc maaltijden.
Nou ja, dan gaan we maar voor de BigMac, Mac de Luxe met frites, Chickenwraps en 20 Kipfingers op de nuchtere maag en we moeten bekennen, het viel niet tegen !

Onderweg zijn we nog spontaan een vette outlet in de middle van nergens (Barstow) tegengekomen waar flink wat kleding met wel 40% korting is ingeslagen.

Rond 18.00 aangekomen op de enorm uitgestrekte camping 'Pirate Cove' in Needles waar we een mooie plek direct aan het water hebben, aan de Colorado River welke de grens vormt tussen Californië & Arizona. Powerboats en Jetski's zijn het hier zo te zien, uiteraard vervoerd met zo'n zwaar verhoogde pick-up.
Deze camping is zo groot dat we zelfs met de camper naar de douches moeten rijden die ruim 3 km terug bij de receptie liggen. En dat is maar goed ook, want na wandeltochtje er naartoe in 41 graden (en dat 's avonds om 21.00 uur) zou je bij wijze van spreken meteen rechtsomkeer kunnen maken voor een volgende douchebeurt. Phönen erna hoeft dan trouwens ook niet, want drogen gaat vanzelf hier met die warme wind.
Daarom na een snelle 'night dip' in het water van de rivier, de koelte in de camper opgezocht om daar te genieten van de heerlijke 'nasi- brigitte-speciaal-nummel-dlie' die Brigitte voor ons heeft klaargemaakt. Zelfs rond middernacht waaide er nog een flinke heb warme wind van 38C die alleen nu niet gelukkig niet meer zo super warm aanvoelde.