Dag 26

Santa Barbara & back in Malibu again.

Vandaag staat de laatste camping op ons programma waar we de komende 3 nachten verblijven voordat we de camper inleveren. We hebben zoveel mogelijk kustweg gepland, een tussenstop in Santa Barbara en een bezoekje aan de presidential libraries van Ronald Reagan. Het blijkt alleen in de praktijk toch moeilijk te zijn om in dit gedeelte van Californië een kustweg te vinden omdat de highway 1 hier voornamelijk door het binnenland gaat langs vele vele velden met gewassen en wijngaarden. Ons uitgestelde ontbijt eten we aan het strand van een van de vele state park beaches. Na een paar uur rijden komen we in Santa Barbara aan we het meteen een stuk drukker is. We moeten alleen dit keer wel lang zoeken voor een parkeerplaats voor de camper omdat bijna overal 'No RV parking' staat. Uiteindelijk vinden we er toch een parkeerplaats waar wél campers toegestaan zijn en zelfs vlak in de buurt van de pier die we willen bezoeken. Nou, die blijkt dus behoorlijk tegen te vallen. Er mogen kennelijk auto's overheen rijden, alleen die veroorzaken meteen een andere rommelige sfeer op de pier. Het weer speelt ook niet echt mee waardoor Santa Barbara op ons niet echt indruk maakt. Voor wat ik me kan herinneren, snap ik best wel dat de TV serie 'Santa Barbara' zich voornamelijk binnenshuis afspeelde, want daarbuiten is t maar n saaie boel opgeleukt met mooie palmbomen. Het verderop gelegen Ventura oogt daarentegen veel mondainer en frisser en we nuttigen daar een (inmiddels een van de vele) frapochino's én gratis WiFi. Even wat contact met het thuisfront over keuzes van studentenverenigingen in Maastricht én de remmen van de Safrane die het ineens niet meer blijken te doen.

Uiteindeljk komen we in het begin van de avond aan in Malibu, de plek waar bijna 4 weken geleden onze reis begon. Het is duidelijk te merken dat we weer dichter bij Los Angeles komen. Het stikt hier weer van de ronkende Porsches, Maserati's, Ferrari's en andere dure auto's waarvan het lijkt alsof de helft van de productie van dit soort auto's voor de Amerikaanse markt gemaakt wordt. Verder merk je het ook aan het feit dat er steeds meer Spaans/ Mexicaans gesproken wordt in winkels, min of meer de 2de taal in dit gebied.

We nuttigen ons avondeten in hetzelfde restaurant als we een paar weken geleden met de kids hebben gedaan. Gelukkig hebben we dit keer een ober die aanvoelt dat t voor ons allemaal niet zo snel hoeft met t eten, alhoewel hij zich toch zichtbaar moet inhouden. We bedanken hem uiteindeljk daarvoor met (uiteraard) een flinke fooi en uit een kort gesprekje met hem blijkt hij volgende week voor 1 week naar Ibiza te gaan voor de festivals daar en de meer relaxte sfeer dan in LA. 'Los Angeles isn't build for so many people' vertelt hij, en dat zegt uiteraard genoeg.

Rond 21.30 komen we op de, voor ons bekende, behoorlijk steile camping aan en manouvreren we de camper achteruit onze standplaats in. Een klusje wat inmiddels al aardig routine begint te worden. Morgen wordt een rustig relaxt dagje aan het strand van Malibu. Wat zonnen, surfers en de pier bekijken.