Dag 25

Wandelen door de pacific dunes & zonnen op Pismo beach

Omdat onze camping niet voor niets 'Pacific Dunes' heet én als alternatief voor het ochtendtrimmen gaan we via de woestijnachtige duinen een wandeling ondernemen naar het strand. De dame bij de receptie raadde het weliswaar af, maar goed, die was ook 20 kg zwaarder als dat wij zijn.
Omdat het lastig te oriënteren is welke route de kortste naar het strand is volgen we maar het voetspoor in het zand van een van onze voorgangers. Bij de hoogste duin kunnen we gelukkig het strand al zien liggen. En inderdaad, net als onze voorganger lopen we kennelijk helemaal schuin af, behoorlijk om dus, naar het strand. Het strand blijkt er een te zijn waar je met je auto, caravan en zelfs camper overheen mag rijden. Gelet op ons vorige camperavontuur op een strand, waarbij we uiteindelijk vast kwamen te zitten, gaat 'm dit niet worden vandaag. Daarnaast blijkt het strand een grote racebaan te zijn voor buggy's, quats en andere ATV's . Er staan zelfs grote trailers met allerlei strandvoertuigen erop die je ter plaatse kunt huren. Dus van rustig liggen is hier geen sprake.
Nu we weten hoe we terug naar de camping moeten lopen blijkt de rechtstreekse wandeling door de duinen nu plots maar 'n half uurtje in beslag te nemen.
Aangezien de camping voor het grootse deel uit senioren bestaat die elkaar de hele dag begroeten en verschrikkelijk druk zijn met niks doen, besluiten we om maar naar Pismo beach te gaan voor n Subway & n paar wasjes in de locale wasserette mét 'hotspot WiFi' om zo ook de laatste verslagen op internet te kunnen zetten.
De Subway eten we om beurten op het strand op, waarbij de een de ander beschermt tegen sommige wat al te opdringerige zeemeeuwen.
Aangezien de wind vandaag vrij fris aanvoelt besluiten we om ons uiteindeljk te posten áchter een lage duin op het einde van het strand waar we ons vervolgens een paar uurtjes heerlijk in de zon vanuit wat boekjes bijlezen enzo.
Na deze relaxte bijkom middag in Pismo Beach eten we ons avondeten in hetzelfde restaurant als gisteren, maar dan uiteraard een ander gerecht van de kaart.

Ondanks het feit dat we vandaag in verhouding niet echt superveel hebben gedaan, vallen we voor ons doen al redelijk op tijd om 23.00 in slaap.